:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, May 25, 2011

bila baca ni, jangan nk cepat melatah.

hello hello

-------------------------------------

update: ini blog, blog aku. tak suka baca...please get out. entry ni, aku tak point the finger pada seseorang itu atau ini. sesiapa yg terasa, terpulang. tapi, bagi aku, mak aku, adik aku, kami saja yg tau siapa yg kami maksudkan. aku wajar rasa macam ni, sebab aku tau betapa susahnya mak aku. aku tak kisah pun. tp aku memang fikirkan kesusahan mak aku.

memang tak semua budi minta dibalas. tp at least boleh tak fikirkan keadaan mak aku masa tu??? boleh tak???

sekali lagi, entry ni suka hati aku lah kan nk taip macam mana. so sila jangan nk menyibuk kalau kau tak tau hujung pangkal. tak komen pun tidak mengapa. sekadar tau je apa yg aku rasa......

orait???

--------------------------------------------

apa perasaan kalau dahulu kita yg bertungkus lumus 3 hari 3 malam jayakan majlis mereka...

tp kini..................

mereka hanya datang melenggang kangkung sahaja???


normalkah perkara ini dalam setiap majlis perkahwinan?

normalkah apabila saudara mara tak boleh ingat setiap budi yg telah kita taburkan?

normalkah apabila aku terasa hati?

normalkah apabila kita mengharapkan budi kita dibalas semula?


kalau aku tau, dah lama aku tegah mak aku supaya jangan beria ria tolong majlis orang. tolong seadanya cukup.
tapi aku tak tau ni bakal terjadi.

sekarang, penat lelah kami anak beranak macam tak berbaloi je.


bukan aku mengungkit.

tapi...............................wajarkah aku berdiam diri, menganggukkan kepala saja bila berdepan dengan situasi ni?

sedih aku tengok muka mak aku........


ditelan mati mak, diluah mati bapak......


apa nk dikata?????


betul kan apa yg aku rasa selama ni??? tepat sekali jangkaan aku.



aku cakap: sila jangan cepat melatah kalau ada yang terasa. dah itu keputusan yg di buat kan??????????????????????

aku cakap1: nampaknya ada yg terasa....i loikeeeee.....!!!

7 comments:

dynamaisara said...

sabar ye..perkara begini sering terjadi..memang bukan nak ungkit budi tapi ape masalah kalau tolong mana yg patot..dorg harus paham sb dorg pun pernah wat majlis mcm ni..buat mana yg mampu Ty..jgn kau plak bad mood..

Anonymous said...

Cik etty ..awak tu yang jangan cepat melatah.

e.t.t.y said...

dina - aku takpe. cuma kesian kt mak aku je wey...kalau lah ko tau apa yg mak aku buat selama ni...

anonymous - eh..terasa ke?

Hunny Kitty said...

this things happen to my hubby masa kitaorg nak kawen baru2..but semua pun dah lepas....malas nak komen ape2


as for u dear...remember Allah tahu apa yang kita buat. so ....yg lain2 tu derang leh pikir2....siapakah annon ini? hehehe

e.t.t.y said...

hunny kitty dear - hahahaha...ntah sapa ntah anon tu...hihi...
tu lah, ingatkan nk diamkan je. tp ntah. sebab i sakit hati sangat sangat kot....macam i cakap, i fikirkan hati mak i je...

Anonymous said...

tula kn..kesian bibik..klu kenduri, dia yg rajin..wani pon same..hope cucu cicit dia mengikut cam dia la..sbb nnt sng klu kakak nk wat knduri..ramai ank buah mahupun ank bunga yg rajin2..haha...oppsss..jgn sentap..

yang benar,
anak buah yg kurang rajin..

Isabella Iman Iskandar said...

Takpelah Etty. Nak kahwin dugaannya banyak. Kuatkan hati ye..Tinggal bberapa hari je lg.yg pentingnye nikah..yang lain2 tu hanya adat dan budaya je.

Ko penat dan fikir sgt tu..campur perasaan bercampur2. Ye la anak sulong nak kahwin dengan tiada bapa. Mmg akan kesian kat mak...sedangkan tanggungjawab kpd adik2 dan emak belum habis lg ..kita sudah hendak bertanggungjawab pada family baru.

Bende kecik2 yg kena buat sendiri macam goodies ke,souvenier, bunga telur ke, baju..biasalah. Bila etty rasa penat dan susah buat semua ni nanti InsyAllah kita akan lebih menghargai perkahwinan tu.

Kak Pah tu dari dulu mmg rajin dan peramah. Dah susah dia membesarkan 3 org anak dgn jayanya...jangan biar dia bersedih. Mak Teh sayang dengan korang semua.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails