:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, June 21, 2011

baca dulu yg ni eh. gambar kendian.

hello hello

im back people[s]!!

arghhhhh.....tak suka tak suka...tak suka nk kerja hari ni....!! tetapi, demi masa depan keluarga dan anak anak yg disayangi [mell, adik, kaboy], ku gagahkan jua jebat!

last week, kami mula berhoneymoon. ye tau tau, kena ada gambar baru korang nk layan blog ni kan....baik. malam td suami pesan, ''bila i takde, baru lah u hebohkan diri dengan semua ni. ni time i ada, hebohkan diri u dengan i'' opsss...baik suami...tidak baik engkar....kelak dosa dapat!

hari sabtu 11 june [ah tarikh ni patut kami berkahwin!] gerak balik ke kampung halaman. since najib dah berjanji dengan wak wak aku, dia kotakan janji dia.

pagi pagi dah gerak ke bagan datoh. sampai kampung dalam waktu zohor. terus shoot ke rumah opah kiah. opah kiah adalah adik arwah embahtok. mak cerita, opah cakap kt wak yg dia sedih tak dapat tengok aku kahwin. kan dah bagitau hari tu [entry dah lupa!], aku rapat dengan opah & atuk sedara. dorang tu aku dah anggap macam nenek & atuk kandung! takde sempadan kasih sayang pada mereka......alhmadulillah, opah kiah & tok ali sihat. cuma opah kata, dia cepat letih. kesian opah & atuk. lepas rindu nk rasa teh yg selalu opah kiah buat. opah offer nk buat milo ke teh. eh mestilah aku pilih teh o...senang nk buat! hahaha. teh pulak sedap....yummy........!!

sejam kt rumah opah kiah, kami ke rumah atuk hassan pulak. atuk hassan pun adik arwah mbahtok. opah nab sajikan kami dengan murtabak. habis....pun lebih kurang sejam jugak kt sana. atuk hassan pencen cikgu, so banyaklah yg diborakkan dengan najib.

najib tu, ko taulah banyak cakap camne kan.....????????????

lepas tu, ke parit 5 lagi sekali. pergi ke kubur abah, embahtok & embahlain. boleh pulak aku terlupa kubur kan. melilau lah sorang sorang cari kubur arwah. najib dalam kereta cari parking. dah nak dekat maghrib kooooooooooooottt....

kubur abah pulak, macam dah confirm confirm tiang nombor 5. alih alih nombor 6 pulak. tp gerak hati aku tepat. aku terus je kubur abah. then, tepat!

seperti yg dijangkan, aku menangis kt kubur abah. dalam hati terdetik ''abah, etty bawak najib. kami dah selamat bernikah. restui kami''

kubur abah banyak rumput mati kena racun. tu yg buat hati lagi sebak sebab semak sangat kan......tak tau lah najib nampak ke tak aku nangis. cuma dia tepuk tangan aku tak kasi pegang rumput tu sebab beracun. =)

then terus ke rumah embah endon [nenek kak ijan], embah yam [mak, mak teh]. dan terus ke rumah waknor sebab wak usin pergi penang. tido sana semalam.

esoknya, sebelum bergerak ke lumut. singgah kt rumah wak pin. abang sulung arwah abah. jarang masukkan nama dia kt blog ni sebab takde cerita sangat pasal dia.

sejam kt rumah wakpin, shoot terus pergi lumut. sampai sana parking kt carpark berbumbung. dan terus naik ferry. since kami ambil pakej honeymoon, tiket free termasuk dalam pakej.

naik ferry buruk tp ada aircond. last pergi pangkor takde aircond.

dalam lebih kurang 30 minit, sampai ke jetty pangkor. dah bermulalah........


hehe.....

hari rabu, ke singapore pulak!!!!!!!!!!!!!!!!! wo hooooooooooooo.....

singapore apa yg best eh??? currency mahal dow....best dpt masuk butik designer bag je. merasalah masuk dan dilayan oleh SA yg ramah tamah. lain okay dengan SA kt KL ni...

tp still mahal. murah lagi yg kt blogshop tu.....

eh ada lagi best tentang honeymoon kt singapore ni. one of the relative najib's side, bg aku handbag gucci. wallah....!! senang hati betul dia pass kt aku kan....

merasa jugak berjalan jalan di sentosa island.

ahhhhhhhh semua best lah. asalkan dengan suami tercinta. hihi.....


we thankssssssssssssss to busu and family. yg sangat baik hati melayan kitaorang dengan sempurna.....makanan yg sedap gilssssssss....gemuk aku! haha...


okay...tunggu jelah next entry with the pictures. dah sort dah, tunggu nk compress je. senang nk masuk blog & fb.

gambar kawin tak dapat lagi, sekian!

3 comments:

meowwmania said...

alohh..hajat di hati nak tgk gmbr tak kesampaian ropenya

nnti mak etty upload byk2 ekk ;)

sesemut said...

aduh pening ngan panggilan jawa byk sgt ni...
anyway, kesian kitorg , sampai kena masuk blog org lain baru nampak picture u..
cantikkkkk....dr biasa..hahhahaha jgn marah etty

etty said...

meowwmania - ala muka yg sama awak tengok hari tu. hahahahahhaha...

sesemut - eh bukan sentiasa canteeeeeekkkkk ke? kahkahkahkah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails