:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, June 29, 2011

review :: honeymoon pangkor day 1

hello hello

* apahal gambar aku bersepah ni?????

* auto-post entry yawwww.....taip di rumah, publish ketika di office...

ke pangkor so last minute. at first kami plan ke tioman. dah survey macam macam. tertarik gila nk booking japamala resort. ahhh g google sendiri. mesti korang terliur jugak macam aku!
*ke aku yg over???

tapi cancel akhirnya.......

sebab...of kos japamala mahal gilssss...
then, kami plan nk balik perak, so macam berpatah balik banyak kali kan. alang alang ke pangkor jelah. pangkor best apa compare dengan tioman. boleh soping ikan bilis! ngeeee.....

maka...............12 june 2011, kami bergerak ke pangkor dari bagan datoh.....

kami decide untuk check in di puteri bayu beach resort yawww...... *highly recommended!!!

sampai jetty lumut dalam jam 2 pm. terus ke kaunter tiket, redeem free ferry ticket. oh ya, kami amik package honeymoon 3 days 2 nights. sila click. aku dah kasi link dah tu...

sangat sangat recommended!! aku tak tau nk cakap camne, tp aku puas hati lah kt sini....bernasib baik, sebab dah habis cuti sekolah. maka, agak privacy. tp sikit seram. yelah, berapa chalet je yg ada penghuni kan...tp alhamdulillah, takde perkara mistik yg berlaku. kecuali pasal cincin hilang tu je.

check in je, kami dihidangkan dengan segelas fresh orange yanggggggggg wallahhhhhhh!!! tak pernah aku rasa sesedap ini. aaaa tempting gila rasa nk buat fresh orange sekarang jugak!

welcome drink termasuk package......

check in. wah tak sabar nk check in, tengok bilik ni...................................

kami dapat bilik betul betul depan pantai. tp ada pagar lah. ehem pagar tu ku rempuh je bila nk mandi laut. suami ajar panjat pagar macam budak nakal!

okay bilik not bad. siap ada rose petals atas katil. excited gila nk tangkap gambar....lepas tu, recall balik apa yg ada dlm pakej. oh ya, buah buahan. okaylah ada...even sikit. tp tak luak pun. at last bagi pada housekeeping, suami siap buat note lagi. hihi....

lepas tangkap gambar tu lah, kejadian cincin hilang. *sedih lagi sampai sekarang....

rehat rehat....petang ke laut...berendam lah apa lagi. kan dah cakap privacy, so tak lah malu nk berendam macam dugong kan....

bila malam menjelma
.............................................
.............................................
.............................................
..............................................
................
.............................................
.............................................
...........................................
...............................................
..............................................
........................................

amboi amboi, laju je kan korang......haha....

dinner with steamboat pulak....yezza yezza...yes masuk package sekali....

kat belakang meja kami, dan juga sebelah bilik adalah indian couple. dan dorang jugak amik package yg sama. *sebab najib jadi detective conan....

masa dinner tu, dorang makan tak habis tau. sayang je makanan!!

makanan kami?...................................................................................membazir tu kan sahabat syaitoooonnnnnnnn........*haha alasan.

lepas makan, ingatkan boleh redeem i hour karaoke session tu kan. tp rupanya kena booking. jadinya, kami berjalan jalan je lah. lalu kt kedai makan depan resort tu, jalan jalan tepi pantai. pastu start lah upacara memanjat pagar sebab gate dan kena mangga. thrill ooo kawin dengan najib ni. sebab dia kan expert panjat panjat pagar ni. haha. *kt uitm dulu, dia master owwh...

aku dah malas menaip. apa kata tengok gambar, then seperti biasalah, ada caption aku selitkan tu pun kalau aku rajin....

dapat ferry buruk. tp air cond sejuk gileee....


i love him so much......macam tak percaya je sekarang dah jadi suami aku.....


check in time. senang berurusan dengan en. azmi ni. korang kalau berminat dengan pakej tu, boleh call en. azmi. dia sangat polite dan baik hati.


welcome drink yg sedap gila. kau kalau order kt restoran, memang takkan dapat yg macam ni.....*hadiah kahwin dapat juice blender, bolehlah buat juice pasni.......


buah. buah epal, orange je. kalau buah anggur, strawberry dah lama licin.


dulu berangan gila nk dapat katil macam ni. tp kalau dapat macam cerita Eiffel...im in love tu lagi best kan......tp yg ni pun dah cukup excited lebih.....


kami kan gedik semua nk sepasang, sepattern.
jam sama, hp sama, sejadah hantaran pun sama. hihi.....


sebelum seafood tu dikekahkan....


selepas....hahahahahahhaha....


entrance puteri bayu beach resort.................




ah rindu nk kesini lagi....................!!


to be continue.........

5 comments:

meowwmania said...

gmbr panjat pagar takdek ke hehe...

e.t.t.y said...

hahahahaha....takde pun..rugi kan.

Nor Fadhilah Buchek said...

Blh bg x no telefon en.azmi 2?

Nor Fadhilah Buchek said...

Blh bg x no telefon en.azmi 2?

Nor Fadhilah Buchek said...

Blh bg x no telefon en.azmi 2?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails