:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, June 21, 2011

review :: make up artist [mua]

hello hello


yes tora datang lagi. dengan first review ever! ngeh ngeh....pemalash betul nk update cerita kahwin kan. dulu sebelum kahwin...............kemain....
* yang belum kahwin, korang rasakan camne nanti ye...tunggguuuuu waktunya....


okay, sebelum kahwin, mesti ramai yg tau, aku memang nk pakai mua bukan mak andam. aku dah bayar deposit pada seseorang [google it back], tp refund sebab tukar tarikh. bermula episod mencari lagi yg sesuai dengan budget dan kehendak aku.....

kali kedua ni, aku hanya perlukan pendapat najib sahaja. even bff aku yana, asmida, eena, yaya tak tau pun siapa mua aku. haha.....aku memang simpan rahsia ni sampai hari sanding. menyirap je eena & asmida aku tak bgtau dorang padahal hari hari gtalk.

sebelum eena kawin [babe, sebulan sebelum kan??] mua dia buat hal pulak. so aku takut gila kot kalau jadi camtu. aku sms mua aku cerita kan pasal tu. then dia balas, jangan risau, i takkan buat macam tu. even ada rasa percaya, tp berhati hati jugaklah kan......

sebulan sebelum aku kahwin, mua ada called. waktu baru aku sedar, lagi sebulan okay!!!! masa tu macam macam ceritalah itu ini, pasal jerawat aku, muka aku. mua bagi tips kalau nk buat facial semua semua....hehe best gila. then hari hari selepas tu, keep on sms je kalau ada benda penting. sampailah pada hari 3 june 2011, jumaat petang kami bertentang mata....

mua sangat lembut orangnya. takde nk goyang goyang kan kepala aku ke apa. nk buat itu ini, dia akan bagitau. ''pejam mata, bukak mata, i pegang kepala u tau'' hahahahah so manis....

hari nikah tu aku terlupa nk pakai contact lense. dah makeup separuh baru nk pakai. dengan inai merah lagi. boleh pulak terkena solution tu, air semua jadi merah! bila apply kt mata, mata aku pedih gila....start dari tu, mata aku sakit bila mua nk makeupkan tang mata. sorry mua! buat dia risau je...

oh ye, aku ada pesan aku tak mau cukur kening. mua cakap, takpe, dia pun takkan cukur. kemaskan je. yeslah....kening original aku memang nipis pun. so takpe.


malam nikah

eye bag tu memang suka kt aku....tak boleh buat apa dah. haha.


taraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
tantek ke perantin ni??????? =)


untuk malam nikah, pakai fake eyelashes yg natural. nipis je. so nampak sweet sweet je kt mata tu....habis semua jerawat hilang kau.....

owh yea, tudung, veil pun mua pakaikan...

mua macam tau tau je veil aku ada 3d flowers, so dia buatkan aku sanggul tinggi. hello, aku tak suka kot. tp hellooooooooooooo....nampak cantik kot. hahahahahaahah...matiklah kena gelak ng adik adik aku bonggol unta....



reception

okay dah pakai contact lens awal awal. alhamdulillah, takde apa yg berlaku.

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!



owh suka dengan kening yg dirias indah bagai dicukur....suka dengan part mata.....
suka semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yang penting, muka tu tak nampak sangat berubah kan.....barulah mua.
tp apa yg aku nak, adalah muka aku. tp dirias dengan elok.....


thank you very much mua!!! u made my day so wonderfull................!!

eh tak kenalkan lagi mua aku eh???



tara...................meet my mua for my big day...yg muka dan suara ada iras iras yvonne nora elena. hahahahahaha...semua orang cakap camtu....

nama dia asma...............................

tu asma...comel jekan orangnya....suara dia sebijik kot macam suara yvonne. tp ni versi yvonne baik. hahahahah......

dia ada blog. kt blog ada number phone and email. can ask the quotation. asma sangat baik okay. bolehlah nego baik baik dengan dia to get a special rate.....


owh ya, asma can do make up for family member[s], bridesmaid too. reasonable rate wa cakap sama lu....



http://makeupbeautybyasma.blogspot.com/


jangan tak caya, dlm blog asma ada 2 orang budak busuk nk makeup sekali....eh actually 3 orang plus mak aku. hari tu aku tanya nk makeup tak, gedik owh tak nak. sekali dia nampak yana makeup terus teringin.....


to asma dear, terima kasih banyak banyak sudi melayan karenah i, pengapit [yana], bff [yaya] & family ye....terima kasih kerana buatkan i cantik pada 4 june 2011 ah best gila lah jadi pengantin yg vogue dan howt....!!

hope that we will keep in touch.......

take care.......



now i present.................the beautiful bride ever.....................matilah perasan tak habis habis kan.........well cantik sehari je kottt....eh pada aku, cantik hari hari......kakakakakakakakaka....



kecantikan tu, biarlah untuk suami je.....cecey..........................

5 comments:

nida-razak said...

cantiklah ur mekap..series cantik...i like =)

Ms. Fiena said...

cantek la dear. suke la.. tp u mmg cantekk. buat ape pn cantek dah. :D

~ NANA ~ said...

muka u mcm pelakon la dear :P

etty said...

nida-razak - yeke?? thanks dear...

Ms. Fiena - banyak jerawat pn kategori cantik ke? hahahhahahaha...thanksss...

~ NANA ~ - ouch, pelakon mana tu??? nora elena?? hihi...

btw, boleh contact asma utk harga yg budget...

PussyCat said...

u look so sweet!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails