:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, March 27, 2012

sakit belakang + pinggang

assalamualaikum

harini EL sebab balik je dari PD badan sakit sakit. lagi lagi belakang, pinggang. oh ye kaki pun tak terkecuali. kadang kadang solat pun terpaksa guna kaedah duduk. alhamdulillah, islam itu memudahkan.

sakit belakang tu macam normal, tp tak taulah lepas balik PD ni makin menjadi jadi pulak. nk tidur tak tau posisi camne lagi. kiri salah, kanan salah. last last terlentang. tu yg fikir, baby selesa ke kalau aku tidur posisi camni. sebab posisi tu jelah yg melenakan aku. maternity pillow tu dah tak dan nk peluk. kegunaan dia sekarang adalah berada di celah celah kangkang dan di hujung tu berada di tulang belakang aku. oh nyaman.

btw, memang nk EL pun. tak terfikir nk mc sebb rasa macam tau je doktor takkan bagi aku mc. mesti doktor kata ni normal sakit belakang. haha aku dah tau alasan doktor camne. doktor pemalas. [mati lah salahkan doktor pemalas kan].

aku tak pergi pun KK, pergi panel je. malas nk menunggu lama lama end up aku tau aku takkan dapat mc. dan tekaan ku tepat. doktor tak bagi mc pun. terel kan aku menjangkan. doktor bg time slip je. tak kisahlah sebab aku memang nk EL pun.

sekarang nk online pun susah. dulu laptop atas tilam, so aku boleh lagi meniarap. lepas perut dah besar, still boleh meniarap, tp letak bantal kt belakang, dan maternity pillow di depan. tp lama lama badan aku tak selesa. pinggang pulak sakit. tu yg kalau kt rumah, janganlah harap aku nk online sangat.
so bila adik aku dah balik dari PLKN, laptop dah kt hall dah. sebb dia tengah nk mohon U kan. laptop atas meja, so aku kena duduk atas lantai. balik dari PD hari tu, duduk hadap laptop tanpa alas bontot dan sandaran belakang. ya Allah....sengsaranya aku rasa!!! bila baring tu, tambah tambah sakit sebb sofa tu macam dah lembik. tu yg malam balik PD tu, aku tido atas katil, suami aku tido kt toto. dah tak fikir org lain bila badan sakit sakit.

dan sekarang, bontot ku alaskan dengan bearbear ku yg dah berusia seusia dengan aku, belakang guna bantal sofa. selesa lah jugak walaupun sengal sengal bontot ni.

normal kan sakit belakang ni. tak sah rasanya kalau mengandung tak sakit belakang, sakit pinggang.

cuma bagi aku time ni tak normal. puncanya adalah dari PD hari tu, katil aku tak selesa. plus aktiviti dalam dewan tu lama sangat duduk dalam keadaan tak selesa.

sorrylah bos. waktu ni bos kena jugak hadap PA yg tengah sarat merandung yg ada pelbagai karenah dan ragam. tunggu bulan 9 nanti, saya bg full komitmen pada bos ye. hehe.


3 comments:

aTy _faRed~ said...

saye pon..nak2 beranak dah ni..memang selalu jer EL or MC...kalau MC tu memang susah ar gak nak dapat...jadi EL jer ar selalu..ohh..sayang coti..hurrmm..

meowwmania said...

hye mak yong comel!!!!

sori la aritu kite tak pat nak layan mak etty dtg salah masa kite veli d bz masa tuh, sorry ekk...

kirim pelok cium kat baby dlm perot tuuuuu :D

e.t.t.y said...

aty - pengorbanan mak kan. kang dah beranak, cuti mak nya jugak kalau anak sakit, demam...

mm - ala g kluang hari tu pun, sampai pastu rehat jap, pastu balik. vely the jauh okay. tunggu aunty mm kawin nanti, barulah weols datang lagi sekali...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails