:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, May 14, 2012

mabuk balik.

assalamualaikum

tak suka sangat sangat bila perkara perkara yg terjadi waktu first trim, terjadi balik bila di hujung hujung ni.  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....tak suka tak suka tak suka...

bukanlah nk merungut, tapi..........aku ni bukannya seorang yg kental dan tabah nk menghadapinya.  

memang takde perkara muntah muntih.  tapi mabuk mabik adalah perkara paling disaster tau tak.  macam ada sesuatu kt tekak, tp benda tu hang in there sampai buat aku lembik.  eiiiii....yaks yaks yaks. kadang kadang request kt suami, ''i nk jolok lah tekak ni, kasi isi perut keluar.  tak tahan lah''.  suami kata ''jangan dipaksa, nanti sakit perut, baby pun sakit tau''...so bila mengenangkan nanti anak sakit, bertahan.  buat buat tido sampai tertido.  

bila mabuk mabik [kenapa tah aku berkenan pulak mabuk mabik tu], badan flat.  tak boleh nk buat kerja pun. mood pun memanjang je swing.  even kt kucing sendiri.  kucing tido salah, dikejutnya kucing tu.  konon dengki kan.  haha.  bila dia bangun, nk minta bermanja pun salah.  ko ni asyik bergesel je.  haha sian dorang jadi mangsa keadaan.  padahal kita yg kacau dia tido kan.  hangin kt suami sendiri jangan cakaplah.  dengan tak berkenan dengan bau badan dia  ke perfume tah.  semedangnya cakap busuk busuk busuk.  kang dia cakap ''i pakai cologne yg u beli tu tau.  u yg beli, taste u, mana i tau''.  tengok kita jugak disalahkan.  bila masuk kereta kelisa aku tu lagilah.  dah bermacam perfume kereta aku tukar. takde satu pun yg menikam kalbu. tekanan jiwa lagi ada.  bau tu salah, bau yg ni salah.  terpaksa buang.  ambi pure mahal kot...!!  

kadang kadang tercakap kt baby ''nak keluar cepat nak, mama tak tahan lah''....pastu tukar dialog balik ''eh maksud mama bukan sekarang, cukup term ye.  sekarang belum boleh lagi''...adesss silap cakap.  harapnya dia dengar tak dengar masa tu.  ataupun tengah tido.  pastu ikut perangai ayah dia, kalau tido takkan heran orang sekeliling. [ayah jugak..padahal nk sebut M tadi.  haha]


mabuk mabik, silalah pergi jauh jauh.  jangan kau dekati diriku yg busuk ini.  tiada keistimewaannya pada diri ini pun.  pleaseeeeeeeeeeeeeeee...im begging u....



4 comments:

hayati hashim said...

hye dear, simptom u mcm simptom i d awal pregnancy dlu.. HAZAB kan.. sekarang dah 6m. dh boleh bersukaria dan harap kekal la smpi masa bby lihat donia nnti ;)

meowwmania said...

alaa ciannya mak etty..

sabo yerk...walopon mabuk mabik berbaloi kot ;)

e.t.t.y said...

alhamdulillah, berbaloi bila rasa dia gerak gerak tu MM.

With Julia said...

hadapi nya dgn tenang ye...jgn stress2 not good for ur baby dear...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails