:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, May 2, 2012

mendobi baju si kecik

assalamualaikum

sebenarnya, hari ni ada check up. check up sempena 31 wks, 6 days.  tapi macam hampeh je menunggu.  dulu awal awal takde macam ni pun.  dulu mula mula pergi KK situ, nurse berapa orang je.  tp cepat je service.  tp sekarang, kemain ramai nurse, berjam kot tunggu.  harini pergi, semua nurse baru.  tak best.  nurse yg lama lama dulu, nampak je dari jauh dah panggil nama kita, tanya sihat ke tak.  siap panggil akak je, takde nurse nurse ni.  benci...!!

dari kul 830 am aku tunggu, kul 1030 am baru dapat jumpa nurse.  tu pun aku rasa by this weeks aku dah kena scan untuk 3rd trimester.  tp takde pun scan.  actually, tak heran pun nk scan sebab aku pergi panel jugak.  tp yelah...kata harus dikotakan!  then suppose harini inject kancing gigi untuk kali kedua.  tp hampeh gak nurse tu tak buat pun.  mula mula aku tanya boleh ke inject next week balik dari kursus peneman tu.  since harini aku pakai baju yg tak boleh nk selinsing lengan tu.  button atas pun takde.  pastu dia bebel bebel tak boleh lama lama cucuk tu.  kena buat harini gak.  tapi at last, takde pong!!!!

then kena marah lagi sebab tak catit pergerakan anak.  eh aku catit lah.  aku cuma tak catit dalam buku pink tu je.  membebel kemain macamlah aku tak kisahkan anak aku.  menci!!!!!!!!!!!!!

macam dah lama sangat, terus aku sms bos aku tanya dia prefer aku datang office lewat atau amik EL je.  hes okay with my explanation nk amik EL.  tp kena setelkan kerja sikit.  which is aku boleh setel thru email je.  hew hew best bukan.

balik klinik terus pergi mydin.  sebab nk beli hanger kecik kecik, nk beli tali.  nk mendobi lah wey!  gila ke dah 32 minggu baru nk basuh baju baby.  hahaha.  dont  try this at home okay.  suppose dah masuk 7 bulan tu, siap dah semua.  tinggal rehat je cukup cukup.  jgn jadi macam aku.  baru nk beli barang barang, baru nk mendobi.

balik dari mydin, singgah jap yong fong. kedai yg pernah aku cite dulu.  gila.....benci lagi sekali harini...kedai tu dah mahal.  benci benci benci.  aku baru nk booking medela fs.  pastu dah naik harga rm100.  ah tak kira, dulu murah rm100.  berapa bulan je dah naik harga.  terus terfikir nk beli tempat lain...online ke..nyampesss tau....* tu pun berkira...

haha mestilah. bulan depan dapat backdated salary.  nk beli bouncer, nk beli barang yg mahal mahal.  so boleh saving sikit untuk beli fs.

ah menyampah kuasa 4!!!

balik rumah, tiba tiba tenaga datang nk mendobi.  haha.  alhamdulillah ada kudrat nk tunaikan tanggungjawab yg satu ni.  kalau tak, memang aku melepet sebab symptom mabuk mabuk macam first trimester dah kembali menyerang.  menci lagi sekali!!

nampak baju macam dah banyak.  tp bila basuh...eh ni je??  18 pasang jewww??  ish tak cukup ni...kena beli lagi ni....ni pun bukan semua aku beli newborn saiz.  aku beli pelbagai saiz.  sebab tau rugi nanti baby cepat besar kan.

dah macam rumah indon dah.  pasang tali tu ikat kt tingkap, ng pintu almari mak.  hahahaha.  kucing kucing aku kemain jakun.  asal datang hall je, tengok baju baju ni.

tengok tengok...sikit je kan.  kena bodek papa dia ni nk kena belikan lagi baju.  sian anak....papa nya kemain banyak baju sampai tak bukak lagi dari plastik....hew hew hew.


basuh baju 2 trip sebab asingkan baju putih dan baju berwarna.  kang nangis tak berlagu mama tengok baju bertompok tompok.

btw, aku guna sabun basuh baju baby brand cosway.  mangiiiiiiiiiiiiiiiiii.....

eh mama basuh handwash okay.  haha dalam 18 pasang baju tu, bersyukur gak.  kalau berpuluh puluh pasang, takdelah kudrat nk handwash kan...

ni pun baru basuh baju.  towel, mitten & botties, barut, bedung, selimut semua belum basuh lagi.  next trip.
* papa's turn....



nak tengok tak budak nakal kacau ampaian kakak???



tengok!!!!!!!!!!!!!!!!  dia naik atas almari tu semata mata nk capai tali tu.  geram je tengok!!!  rasa nk gigit gigit tangan tu tau tak...

''adik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!''

terkejut anak aku dengar aku jerit.  haha...



terus dia tarik tangan dia....buat buat jilat...phewwww.....geram lagi....


kaboy tu pun nk join sebenarnya.  tp tangan aku dah standby nk menjentik.  dorang kalau dengar bunyi jentik ni pun terkemut kemut muka.  hahaha.


hikmah lagi satu baju ada 18 pasang je....aku dah selamat melipat, susun elok elok.  kalau berpuluh puluh....mesti aku campak je dalam bakul.  tah bila nk lipat.  kannn???
tinggal nk beli diapers bag, then sumbat baju tu dalam bag tu letak dalam kereta.  nurse dah pesan standby bag dalam kereta.  baekkk....



12 comments:

Syima Syaz said...

18 pasang...? i rasa i pun sikit kot...hahaha perlu tambah lagi keee???

byk nya menci hari ni...BP naik tak?

MimahAjil said...

oh...checkup semalam ye?sma la..
terkena checkup sehari selepas public holiday mmg camtu...tggu 2jam baru kna pggl..nsb BP tk naek..tensen+lapo..huhu
worst thing result MGTT yg memilukn hati..hrni repeat BSP plak...
sy dh ready bag bby n ibu dlm kete dh..be ready awl2 tau dear...(^__^)

miszatie said...

wahhhh banyaknye..memang perlu bnyk2 cemni ke..hik2

Cheyan said...

Selamat mendobi..ok la tu 18 pasang..lama lg tu..sempat nak beli sikit2..hehe..

Liyana said...

byk nye 18psg.. sy beli 10 helai je kot.. giler kedekut punye mak, haha

bkn pe, tgu bby lahir dulu la baru beli baju lain, tkt membesar dgn cepat, kuikui

sy pun start mendobi mase minggu 32.. yela time tu je baju dh beli semua kot.. huhu

puansazusarin said...

samalah...pas basuh rse ckit jer baju anak..

e.t.t.y said...

Syima Syaz - eh u jgn eh...u punya lagi banyak dari i okahhhh...hahahah

MimahAjil - hahaha nasib check bp awal awal, kalau hujung baru nk check, confirm pecah terus mesin bp tu...

miszatie - byk ke? mcm sikit je ni..ahaks...

Liyana - ni semua pelbagai saiz. ada newborn, ada 3-6, ada 6m ke atas...tu yg rasa mcm sikit je...

puansazusarin - kan!!!!!!!! jom lah beli lagi...
Cheyan - susah jugak kalau sikit ni, asyik nk mengonline jeee..

Nadya Zahid said...

xcukup beb 18 pasang je...
heheeheheeh :)
gi shopping lagi...

e.t.t.y said...

nad - mmg pun. bila tengok semalam kt ampaian, dah berazam dah, satu hari satu baju sampai bersalin ni. hahaha

mohd khairul said...

Sabun Dynamo 10kg @ liter :
1 - 10 botol = RM27 /10kg
11 - 20 botol = RM26 / 10kg
21- 30 botol = RM25 / 10kg
31 botol dan ke atas = RM24 /10kg

11 Jenis2 @ Warna Sabun Pakaian Wangi :
1. Dynamo Biru Original
2. Dynamo Lemon
3. Dynamo Lavender
4. Dynamo Downy Pink Rose
5. Dynamo Downy Green
6. Dynamo Red ruby passion
7. Dynamo Givenchy Mistic (Black Gold)
8. Dynamo Candy Crush
9. Dynamo Green Paradise
10. Dynamo White Vanilla Suspicious
11. Dynamo Secret Blossom

Jika nak beli, sila WhatsApp or SMS Khai 013-333 2502 .
(Sunway, Petaling Jaya, Selangor)

mohd khairul said...

Sabun Dynamo 10kg @ liter :
1 - 10 botol = RM27 /10kg
11 - 20 botol = RM26 / 10kg
21- 30 botol = RM25 / 10kg
31 botol dan ke atas = RM24 /10kg

11 Jenis2 @ Warna Sabun Pakaian Wangi :
1. Dynamo Biru Original
2. Dynamo Lemon
3. Dynamo Lavender
4. Dynamo Downy Pink Rose
5. Dynamo Downy Green
6. Dynamo Red ruby passion
7. Dynamo Givenchy Mistic (Black Gold)
8. Dynamo Candy Crush
9. Dynamo Green Paradise
10. Dynamo White Vanilla Suspicious
11. Dynamo Secret Blossom

Jika nak beli, sila WhatsApp or SMS Khai 013-333 2502 .
(Sunway, Petaling Jaya, Selangor)

mohd khairul said...

Sabun Dynamo 10kg @ liter :
1 - 10 botol = RM27 /10kg
11 - 20 botol = RM26 / 10kg
21- 30 botol = RM25 / 10kg
31 botol dan ke atas = RM24 /10kg

11 Jenis2 @ Warna Sabun Pakaian Wangi :
1. Dynamo Biru Original
2. Dynamo Lemon
3. Dynamo Lavender
4. Dynamo Downy Pink Rose
5. Dynamo Downy Green
6. Dynamo Red ruby passion
7. Dynamo Givenchy Mistic (Black Gold)
8. Dynamo Candy Crush
9. Dynamo Green Paradise
10. Dynamo White Vanilla Suspicious
11. Dynamo Secret Blossom

Jika nak beli, sila WhatsApp or SMS Khai 013-333 2502 .
(Sunway, Petaling Jaya, Selangor)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails