:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, June 12, 2013

contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

assalamualaikum

bismillahhirrahmanirrahim....pes taim ni mak etty join contest contest blog ni.  sebelum ni mana layan.  tp disebabkan hadiah dia adalah idaman kelebu mak etty, mak etty nk cuba nasib.  mana tau rezeki anak mak etty kan, merasalah dapat hadiah best tu.  jap eh....nanti mak etty cite apa hadiah yg best sangat tu....

contest adalah dari blog urban mommy, mommy piya.  ala yang dia ada anak dara cantik tu. 


 taraaaaaaaaaaaaaaaaa...ni lah adelia si cantik manis, menggoda hati.... - eh macam lagu mak jemah tu pulak...

mak etty nk mempertaruhkan gambar anak mak etty si umar raihan tu.  yg paling ceria katanya.  mak etty suka gambar ni.  hari hari mak etty hadap, sebab buat wallpaper kt pc office.  sejuk je hati bila tengok gambar ni.  sebenarnya, tak perasan pun masa captured tu.  tau tau tengok balik handphone, eh senyuman menggoda betul.  penyejuk hati mak etty.

maka dengan ini, mommy piya, nah...mak etty letak gambar ni dalam contest ni....


taraaaaaaaaaaaa...banananananananan....



 muhammad umar raihan kata ..........'' mari membeli barang baby dengan harga borong, minimum 1 barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"


nama mama :  nor baity binti kamal bahrin
nama baby ceria : muhammad umar raihan bin muhammad najib


gituuuu kelas kan pesanan......tapi siyes...memang murah.  walaupun tak pernah beli kt mommy piya, tp kalau tengok harga harga dia memang aaaaaaaa.....ada satu hari tu pernah tanya kt mommy piya, betul ke harga dia gitu.  sebab macam tak percaya.  harga kt tempat lain kemain mahal.  tp sayangnya, waktu tu nk pakai urgent, tp mommy piya cakap, kena order dulu.  silap laaa, tak order.  kalau tak mesti mak etty dah ada hadiah birthday umar raihan.  harini birthday anak mak etty tu... tapi mak etty takde hadiah lagi ni.....

emmmm...nk tengok senarai hadiah hadiah yg mommy piya suruh kita pilih??

uishhhh, bukan selalu orang kasi can suruh pilih hadiah sendiri kan...masa tengok tu, woww....adalah hadiah idaman kelebu mak etty lah.  benda yg sama mak etty pernah cari dulu.  benda yg sama yg mak etty nk beli dari mommy piya dulu.  wah wah wah...terus seksaited tau mak etty ni...


ni haa list list hadiah yg kena kita pilih:

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

 tau tak mana satu pilihan hati, idaman kelebu mak etty????

semestinya TRUNKI BAG...........!!!  mak etty nk kaler MERAH!!!
ohemmmmjeeeee.....ohemmmmmjeeee...osemmmnyeeee

mommy piya cakap:

''Hanya akan ada 2 pemenang dan 8 orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG
8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1''

see, tak dapat tempat pertama, dapat tempat kedua pun boleyyyyy....tengok, punyalah suka mak etty dengan trunki bag ni....wiiiiiiiii


jom lah mommies semua, kita pakai join contest ni naa...contest ni baru je mula harini 12.6.2013 dan akan tamat pada 7.7.2013.

cepat mak mak sekalian, kita grab the chances untuk memenangi hadiah idaman kelebu.


sebelum itu, lagi sekali mak etty nk share info menarik tentang contest ni...sebab contest ni boleh join thru pa-ce-buk atau be-log

--------------------------------------

1. Contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.
2. Semua lapisan umur boleh join.
3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.
4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. * baik hati kan mommy piya ni....
5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..
6.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"
7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).
8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.
9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :- ''Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com''
10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.
11. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com - DONE
12. Anda harus masukkan gambar banner contest. - DONE si cantik manis, menggoda hati
13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria. - DONE.  sehabis ceria mak etty letak
14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- "mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com" DONE
15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang. DONE.  excited ni pilih trunki bag tu tau...
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja). ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.
16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.
17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.
18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.
19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan. * oh nk hasut ayah umar raihan join jugak lah ni...
19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.
20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).
21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.
23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.
22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.
TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013.


 okay semua...good luck....!!!


fuhhh kiri...fuhhh kanan........

hahahahahhahahahahah

3 comments:

cikpingu said...

comel ahhh muke umar raihan tuh..

erin said...

comel la umar..fuh..fuhhh menanglah dikau..kehkeh

ctmah said...

good luck umar..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails