:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, June 3, 2013

najib&etty 2nd anniversary - 3 june 2011 3 june 2013

assalamualaikum,

alhamdulillah.... 2 tahun dah kawin.  turun naik kebahagiaan kami suami isteri.  ada kala bahagia sampai tak boleh berenggang. ada kala nampak muka macam rasa nk cakar cakar je pipi dia.  haha.  biasalah kan...

malam tadi, suami keluar g mamak macam biasa.  aku pun dah ready nk tido.  dia balik dan ready nk tido, alarm reminder aku berbunyi.  aisehhh...hp tu pulak kt dia.  dia tengok je hp tu, dia cakap macam jerit jerit mengada tu ''eh sayang, happy anniversary!!!!''...........lorat nau bunyinyee...
aku pun sengih sengih je.

pastu tetiba aku macam sebak.  tengah tengah belek hp tengok segram, mengalir je airmata.  pastu suami cakap ''haiii, sebak sangat dah kenapa?''...bahahahahah...saja tau abang ni...

pastu masing masing tido. malas nk layan.

mmmm apa lagi nk ku katakan.

PERKAHWINAN....

aku cukup bahagia dapat kawin dengan najibun.  eh dulu panggil najibun, skrg tak boleh.  wakakakak...mau kena pelangkung.  sorry bang...

hari hari tau perangai baik buruk dia macam mana.  masing masing ada keburukan dan kebaikan.  baik tu kita simpan diam diam, buruk dia tu kita ungkit, jadi bahan gaduh.  wakakakakakk...

aku ni jenis, lepas mandi campak towel atas katil.  pastu baru sidai.  tu pun untung sidai.  kadang kadang kering gitu je.  tp suami jenis pantang tengok towel atas katil.  kang dia bebel, sambil angkat towel tu letak kt hanger.
tapi suami satu peel gak, dia suka sangkut tshirt ke seluar ke tepi katil.  bila kena tolak guna kaki, tshirt tu pun jatuh bawah katil.  pastu bukan nampak pun.  bila tonggeng baru nampak tshirt tu.  pastu sibuk cari, ''baju abang mana pahhhhhhhhh''....

gitu lah dia.  ko kurang sana,ko lebih sana. masing masing kan...jadi, sebagai suami isteri, kenalah pandai adapt dengan perangai masing masing.

kadang kadang, aku sound je. ''u ni marah i tinggal towel atas katil, tp u sendiri tinggal baju tepi katil.  acane??''...sengih je laki aku.  tu tanda dia pun tak boleh sangat membebel lah..sebab keje aku hari hari kutip baju tepi tepi katil tu.  kakakakakkakakakakka...

tu sebahagian jelah...yg lain lain tu biasalah...lelaki ada perangai kurang manis, perempuan pun sama.  tak boleh cakap kita ni perfect....

kahwin ni ibarat kita saling melengkapi satu sama lain.

kau tinggal towel atas katil, laki kau tukang sidai.
laki kau tinggal baju tepi katil, kau tukang masuk dalam laundry basket....

gituwwwwww.....

nk kawin senang, tp nk terima perangai pasangan tak mudah sangat.  kena banyak bersabar.

dan jangan pelik kalau dulu masa couple, romantik habis, bila kawin romantik ke laut. dan jangan pulak duga, masa couple buat tak endah, tp dah kawin, kita ditatang bagai minyak yg penuh.

ALHAMDULILLAH....

dengan kehadiran umar raihan, kami melengkapi satu sama lain.  dulu tak tau pun suami aku jenis pandai buat kerja jaga anak.  tp aku silap.  dia pandai jaga anak, cuma perlukan bimbingan dari aku.  cuma suami aku ni, kerja slow sket.  bukan slow mende pun, cuma dia terlalu sempurna.  nk tapped kan sticker diapers tu pun, kena sama sentimeter kiri dan kanan.  tu yg buat aku baran kadang kadang.  kakakakakaka

setakat basuh, sidai, lipat baju anak, suami aku boleh diharap.

dia tau kerja dia.  malam malam dia akan basuh botol botol dan bekas makanan umar raihan.  dia boleh bantu aku masakkan bubur dan oat anak tanpa hangit.  lepas dia masak, mesti dia bagitau aku, ''yang, i dah masak bubur anak...............................................tanpa hangit!!''....cessss...

suami aku tak penah lupa nk isikan minyak kereta aku bila petang ahad. 

bila cukup time nya, dia akan bawa kereta aku untuk diservice. 

suami aku tau bila masanya ikan salmon ikan tenggiri anak habis, ingatkan aku suruh top up bekalan yogurt, bekalan buah buahan.  tp yg pergi mydin aku lah.
😽

aku bukanlah seorang yg tak pandai berdikari.  tp aku suka bergantung harap pada suami aku.  aku nk dia rasa, yg aku perlukan dia.  sebab ada je kawan kawan aku yg jenis buat semua, sampai suami masing masing lupa tanggungjawab.

aku suka je jawab ''i tak reti laaaa yang....''...bila dia suruh aku isi minyak sendiri.

aku suka bila suami aku cakap ''belajarlaaa....''

aku suka cakap ''buat apa belajar....i kn ada u sepanjang hidup i sayang....''

tapi tak suka bila suami aku cakap ''hidup ni pinjaman Allah.......''

aku mula sedih.  sebab aku tak mau kehilangan suami aku...aku nk habiskan masa masa dengan dia sepanjang hidup kami....

baiknya dia, buruknya dia, aku terima dia seadanya sejak malam pernikahan kami 2 tahun lalu....

3 june 2011, 8.30 pm

















kompilasi gambar tak ikut turutan.  print screen dari fb je.  wahahahahahahahah....



selamat ulang tahun perkahwinan suamiku sayang.....semoga hari hari mendatang membuatkan kita yakin dan matang melayari perkahwinan ini....i sayang u...i sayang umar raihan lebih dari u...eh...hahahahahah...lebiu by....

16 comments:

Siti Haslinda Sadiken said...

happy anniversary dearr...OT ehh minggu nie :P

Wawa Yusoff said...

amboooiii... selambak tau dia letak gambar kawen..hahaha

Selamat ulangtahun mama umar..!!

achiek anis said...

anniversary kita sama...eppy anniversary sis...

CikNaa said...

uihh.. rase mcm nk menikah lg je nengok gambau tu..hepi ever after etty & asben :)

Cik Puan Mimi said...

Pengantin baru sangatttt. Heheh. Etty. Selamat ulang tahun perkahwinan ke dua. Umar dah nk setahun. Cepat kan masa berlalu

FUZY said...

happy anniversary dear etty....semoga bahagia hingga syurga...asam rumah tangga macam tu la kan...masing-masing pelengkap antara satu sama lain....huhuhu dah dua tahun umar dah boleh dapat adik ni

LisaLisut said...

reminisce d good ol days la ni. awww.happy anniversary etty.semoga bahgia hingga akhir hayat:)

ctmah said...

hihi..sedih ada, kelakar pun ada..pape pun happy anniversary etty n husband. kekal bahagia ke akhir hayat..amin

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

selamat ulangtahun perkahwinan ye kak Etty, BangJib :)
biasa lah ada masam manis nya

cik fadh said...

ok entry ni touching !!! huhu

Chekgu Azrine said...

Happy anniversary sis..semoga berkekalan hgga hujung nyawa..

Hana Soffelia said...

Happy anniversary etty.. semoga kekal till jannah

cik puan aini said...

Happy enibeseri etty...smoga kekal ke syurga.ameen..

cik puan aini said...

Happy enibeseri etty...smoga kekal ke syurga.ameen..

cik puan aini said...

Happy enibeseri etty...smoga kekal ke syurga.ameen..

♥ ROS ♥ said...

Hepinanniversary..meriah perkahwinan... Suka tgk :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails