:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, June 7, 2013

umar raihan's toys - push walker

assalamualaikum

hai dah rajin benor update apakehe kan...

kalini ni cerita pasal push walker pulak.  banyak jenis push walker ni.  boleh google rupa bentuk lain.  ada banyak brand pulak.  fisher price, firstyear, bla bla bla.  ada kedai online jual harga gitu, ada kedai jual preloved jual gitu.  kena pandai survey.

kegunaannya, untuk develop motor skills babies untuk berjalan. 

aku tak rasa membazir sebab memang berguna waktu umar raihan bertatih ni.  kalau brand lain tu, siap boleh guna untuk menunggang, boleh transform jadi motor!!  hebak...yg hat umar raihan ni, tolak semata.

aku selalu je survey.  yg baru mahupun pre loved.  tapi masalahnya bila aku tengok kawan kawan aku yg beli pre loved, elok je benda tu.  contoh kak erin ng julia.  condition tip top lagi.  tp bila aku tengok kt page pre loved tu, ngape buruk benor ghupernye???  ate idaklah laki teman ijinkan bila tengok mainan tu dah compang camping.  ko jangan, kalau untuk anak dia tu, diharamkan bundle bundle ni.  sayang benor...

pastu kawan tersayang mayang mayang mimi belikan untuk rafif.  kt tesco katanya.  murah lak tu.  rm80 katanya.  tp aku hold dulu beli.  bukan keperluan sangat waktu tu.  lebih kehendak.

tp kehendak seorang ibu tidaklah boleh di tahan tahan napsu napsi nya...satu malam tu ku paksa lakiku siap cepat cepat.  tak sempat makan terus pergi tesco.  alasan nk beli mainan tolak untuk umar raihan.  lakiku ikutkan saja.  kata sayang bini uols....

masuk tesco, tempat utama dituju adalah toys section.  wahhhhh terbongkok bongkok tau aku cari mainan tu.  bila jumpa tengok harga rm59.90.  eh kenapa murah sgt ni???  rafif punya rm80.  lakiku tanya, penting sangat ke mainan ni?  aku pun pung pang pung pang cakap penting boleh rangsang anak berjalan bla bla bla..haha beselah eksen je lebih.  okay proceed.  bayar kat kaunter.  tengok tengok, eh kenapa dapat harga rm49.90???  pastu dapat harga lagi murah, kitaorang blah je lah.  kalau harga lagi mahal, gaduh kt situ kot.  bahahahahahahha buruk pangai....

sampai kt rumah, assemble benda tu suami punya kerjalah.  install battery segala.  tak habis dalam kereta bersembang kenapa rm49.90, sambung lagi kt rumah sampai laki aku malas nk layan bini dia kepoh benor. haha dapat tak bayangkan aku ni kepoh ng laki....??

bila dah siap, suruh umar guna.  dia tak mau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ah mak sentap nak...penat mak goda ayah kamu pergi tesco malam malam...dia tak nak pulak main situ.  dia cuma suka main telefon biru kt situ buat ellloo elloo dia je. 

letak kt hall, suruh dia main pun takmau.  sampaikan nenek kata membazir je beli bukan dia nk guna.  semakkan rumah je.  ah sentap jugak aku...

sampaikan fikir nk let go je jual kt orang rm100!  gila tamak nk jual kt org lagi mahal dari harga beli.  wakakakakakakakakakakkaakaka...

lepas tu tersadailah push walker ni bawah meja kt hall tu.  benda tu kan rendah je, so muat je letak bawah meja tu.  bila umar nk main, dia tarik kuar.  main tekan tekan.  ada muzik.

benda tu terletak lah kt bawah meja tu lama.  sampailah baru baru ni,angin seru datang kt umar raihan.  dia suka menolak sakan.  siap dah boleh buat belok, gostan, kiri kanan.  kalau awal awal dulu kemain laju, tp sekarang dah pandai control kelajuan.

tapi malam tadi, post kt segram mimi kata aku salah pasang.  hangen je dengor....pastu dia paksa aku adjust balik.  aku cakap mana boleh, benda tu dah fixed.  dia kata dia kesian kt umar bongkok.  aku tak rasa pun umar bongkok.
pastu aku pun amik benda tu, aku bukak screw dia.  diam diam aku bawak kanan ke kiri, kiri ke kanan.  sekali betul lah!!!!!!!!!!!!!!!!  aku salah pasang. wakakakakakakakakakkaak...malu jew gaduh ng mimi.  gelak gelak aku.....
beria je gaduh.  tp gaduh gaduh, baik balik.  jangan buang aku tau nok!!  aku sayang ko.  hargailah kasih sayang aku ni.  hahahahahahahahahahah...
^baik^ mimi tu, siap dia pun post kt segram dia.  dia cakap aku degil....bebulu je dengooo....

tp bila dah ditinggikan, umar pulak tak mau tolak.  aishhh...macam macam...


gini rupenya bila dia tengah pendek.  umar pun belum tinggi sangat lagi, so molek molek je dia tolak.  takdelah bongkok sangat.  yg bongkok sebenarnya kitaorang.  sebab menjaga dia untuk tidak bergolek.  sakit pinggang mak ni haa.


info pasal push walker ni, aku beli kt tesco.  berharga rm49.90 ketika itu.  sekarang tak tau lah berapa pulak harganya.  ada button warna warni, ada muzik, ada cahaya bila bunyi tu. ada 5 lock.  tp takde fungsi pun lock tu.  kalau belum pandai jalan, memang laju je. tp practice makes perfect.  kang elok lah bawak slow slow.

sekali lagi, benda ni bukan keperluan anak...tapi kehendak mak!!!


bahahahahahahahahahahhahahahaha


hai mimi, i love u.....



12 comments:

Ros Anis Rusli said...

lawak btol la..leh plak slh psg..pastu kompiden degil..huhu

LisaLisut said...

kerana post kau etty,ku tergoda nk cr kt tesco wpn tiap kali g tesco beli brg dapo sure lalu tmpt mainan tp asik belek letak belek letak. husband i pn mcm u tye. perlu ke lol

aku dpt bygkan kepoci dgn husben tu sbb aku pn sama hahaha

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Cerita ni kalau masuk majalah ujang mmg laku.sumpah kelako!

D Yatie said...

hahahahaha.. kelakor lak.. tp mak sentap ni noks! ai beli dulu dalam 80 gitu.. seminggu dua lepas tu rega 52 hinggit.. lagi sentap mike beli 49 hinggi.. huhuhu.. arissa sehari je tolak mende tu.. pastu tak nak tolak. dah.. >_<

Mr n Mrs Zaidi said...

hahahha...betul2 bab mainan nie mak jer over nk beli, anak bukan nak main sgt pun...hihihi

cikpingu said...

hahaha.. penah tnjuk kt asben gak bnde ni.. konon nk beli tuk dhia... tapi belek2 je la kt kedai... xbeli pun..hahahaha...

ctmah said...

hehehe...sabor je la dgn hang berdua ni..atenye mimi dah jumpe, etty aje yg belum jumpe ni haa...mimi is peramah.mesti sama cam etty gak kan..i is pemalu..lalalalaa

yUmiE AzuRa said...

hoii sabor jela makcik ni.siap berdegil tu.bahaha:p

~SESEMUT~ said...

akak sentap.. tulis dah tiga kali ni asyik tak lepas..
anyway.. lama tak jenguk ko etty.. tau2 anak ko dah setahun...
isk isk...

Siti Haslinda Sadiken said...

hahaha..APTB dak etty nie laa!!

Veelara Shamsyul said...

Pna berangan nk beli.tp xtaw pun ade jual kat tesco.lastly i beli motor je utk iman.smingu tolak.alhamdulilah da pandai jln

Anak Lebah Comot said...

lawak la etty..hihihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails