:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, November 3, 2010

saya nk bagi telur pada tetamu saya.

hello hello


jangan pening pening nk bagi apa masa kenduri nanti. telur tetap berada di tangga teratas. lupakan sejenak sepotong kek, cupcake, biskut dan lain lain. aku tetap mahu kan telur. insyaAllah.....

simbolik org dulu dulu, telur melambangkan kesuburan. mana tahu....kan? insyaAllah.

dari ayer keroh, singgah ke cowboy. kt cowboy ni memang penuh dengan barang barang perkahwinan. murah murah lah jugak compared dengan tempat lain. tp nk bandingkan dengan chow kit, nilai 3, ayer hitam....jangan tanya aku lah. aku tak tahu. aku cuma bandingkan dengan kedai kedai yg jual bahan bahan pengantin je.

tengok eh, apa yg aku rasa sesuai dan murah. tengok je dulu, beli kendian hari...


50 pcs - RM40 [39.90]

sangat sangat cantik. saiz pun sedang sedang je nk isi telur.


contoh yg aku dapat dari littlephia [credited to her]. cantik bila diikat dengan organza ribbon. cuma kt cowboy, aku tak jumpa warna gold. ada silver je.


50 pcs - RM40 [39.90]

pun sesuai nk letak telur. urm, mungkin ada idea lain nk letak apa kt dalam tu kan. idea aku, nk tambah sikit bunga @ ribbon kt atas tu.


benda ni cantik gila. cik linda [jiran aku] cakap benda ni exotic. memang pun. beli camni, letak telur, ikat je ng ribbon kan. harga??? aku rasa murah kot.

50 pcs - rm30 [29.90]

murah kan. plus dapat bakul yg cantik. kalau pandai anyam, boleh cont anyam. tapi, kalau biar camtu pun, menarik gak.


since belum decide apa apa lagi, aku pending kan dulu. nanti bila dah dapat detail, benda 3 ni akan ku fikirkan apa nk buat..hehe....


aku...instead of bagi favor yg merepek repek like sapu tangan yg tak serap air, sudu garfu yg kecik barbie je boleh pakai, baik bagi makanan. orang pun suka kan. plan aku nk bagi apa?? tunggu......my plan is, sesuatu yg aku hasilkan dari tangan aku. orang pun suka sebab sedap.

4 comments:

NaddY said...

sokong!!!! bagi lah sesuatu yang orang leh makan instead of jadi perhiasan semata-mata... membazir klu beli perhiasan, belum tentu orang gune...alih-alih buang je..

meowwmania said...

betul tu..drpd bg yg bukan2 baik bg telur memelihara tradisi melayu kita :)

bekas yg last tu cantik mak etty!

sI tEDI said...

eh! bila tarikhnya?

e.t.t.y said...

naddy - kan...sebab kita pun suka kalau g org kawin, kita dpt makanan. sebab barang2, kita tak tau nk letak mana. buang je.

aunty mm - tu lah. ingat mmg nk pilih tu je. tu pun kalau ada lagi lah.

cik tedi - ehem....hahahhaah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails