:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, November 5, 2010

mell....1 years old...

hello hello


mell is 1 years old girl now babeh.......

from the little girl, she turns to gemok girl now....haha.

i adopted her on 31 december 2009 and on that time, shes only 2 month years old super little kitten. so i assumed, she was born on october or november.

cepatnya masa berlalu. tak sedar, hampir setahun aku menjaga mellinda....

mell hadir tanpa aku jangka jangka...bila terdetik di hati nk ada kucing, kucingnya tak kunjung tiba. bila hampir tidak terdetik, datang pulak mell. masa tu menggagau nk cari barang barang. ive spend almost rm300 for her. haha. masa tu, mell lah segala-galanya. thats why, sampai la ni, aku manjakan mell. sebab dia yg pertama. tp, semua aku sayang.

mell ingatkan aku pada kucing yg aku bela kt kampung dulu. nama dia citom. saiz badan [sekarang], ekor, jenis bulu, suara, perangai...sebijik!! selalu aku ckp,mell adalah klon citom. Allah gantikan aku dengan mell untuk ubat rindu aku pada citom. pindah melaka, aku terpaksa tinggalkan citom kt kampung. balik sesekali, adalah jumpa. citom banyak babies, tp semua babies jenis takutkan manusia. tp bila balik lagi sekali, citom dah takde....sedihnya kerana tinggalkan dia dulu...

alfatihah untuk citom, cimot, kecik, nicky, boboy, sammuel, ella dan semua kucing yg pernah mummy bela....


31 disember 2009.

balik melaka, seperti biasa naik bas delima. turun bas, singgah petshop depan rumah beli segala kelengkapan untuk mell. nama pun dah diset masa tu. mellinda! sebab aku suka gila cerita ghost whisperer. mellinda gordon.

barang barang yg dibeli...cage, carrier, pasir, susu, iams for kitten, bla bla bla....

sampai rumah, nadiah tunjukkan aku mana satu mell. masa tu mell kt rumah mak long lagi, dlm cage. [cage yg aku pinjam dari maklong masa adik & ahboy balik dari vet.]
masa tu tak nampak jelas rupa mell camne. nebes!!! =)

bila turun rumah maklong, tengok mell utk kali pertama, jatuh centa....dengan bulu dia yg lembut, fuhhhh....petang tu jugak bawak naik atas. haha. exited gila.

jam, minit yg pertama mell jejakkan kaki dalam rumah kami. welcome mell!! u re now part of our family....


malam pertama mell sebagai anak mummy. baik je tidur dlm cage eh.





lebih kurang je saiz. sekarang ni dah berkali ganda dengan remote tu. haha. rantai pun sama. bukan main besar lagi, sekarang nampak halus je kt leher dia... =)


cuba kalau sekarang try duduk camni lagi, mau terkepit tak bley bernafas. hahaha.


dari kecil, sampai dah besar....memang port tidur. atas meja.



mell kt kampung baru..

agaknya, orang orang kampung baru rindu kt mell tak? hehe


demi mell, aku laburkan duit lagi beli jaring ni. kalau tak, sure dia bosan asyik main dalam rumah je.


mell's new playground. suka dia dapat main kt balkoni. rumah aku dulu, tingkat 7. kalau jatuh, meroyan tak rasanya??


mell oh mell...


rantai ni, aku beli sebelum aku ditakdirkan menjaga mell. beberapa bulan awal lah kiranya. aku simpan. sampai sekarang mell pakai lagi. sayang nk ganti yg lain sebab dah terbiasa dengan bunyi locengnya. dah buruk dah pun. sian mell.


segala toys dia, aku belikan. murah ke mahal ke, semua untuk mell. tp yg untung adik adik dia. dapat juga rasa mainan mell. hehe.


mell's first vaccination. dari kecil sampai sekarang, memang suka tidur atas jeans masam aku. hahahahaha. bau mak ye?


alo lo looo...melted.


super cute kan...


mell sudah aku spay kan march lepas. tindakan yg aku rasa bijak, bernas dan betul bagi aku. mell terus membesar bagai johan, sihat, manja. [entry spaying mell kt sini]

mell dulu ganas kot masa kecik kecik. asyik nk menggigit je....lepas spay tu yg jadi manja. tp tak manja sangat lah. emo jugak pompuan tu...


lepas dapat adik, slow down sket perangai ganas dia tu. terus okay. agaknya dulu rasa tak best takde kawan. stress. so once dah ada teman, seronok lah dia kan. memang mell happy masa tu.


omg. nampak dah besar masa ni....favourite spot, atas tingkap.



fav pose.


lagi???


dan gaya tidur yang konon konon comellah tu??


suka sangat kt cicak. handal tangkap cicak, but at last, serahkan cicak tu pada adik @ ahboy. tukang tangkap je dia ni.

lepas tu bijak. bila mak cakap ''cicak cicak'' terus pandang atas syiling. kalau takde [faham dia dah kena wakenabeb], buat muka emo. haha.


kalau suh buat muka, memang terbaik dia ni...


hai lah anak dara ni....tak boleh nk kata apa dah. memang camni lah kekdahnya...


look at my tummy...sexy isnt???


dia selalu pandai nk buat muka depan camera. menyampah tau....!


huh....


mell, biarpun ramai yg menyusul selepas awak kt family ni, awak tetap mummy sayang. mummy gembira ada anak macam awak. rasanya, benda yg paling berharga pernah mummy dapat, is you!


happy birthday mell. semoga mell panjang umur, sihat selalu dan tak banyak ragam.

i will alwayssssss love u, mellinda....


-mummy-

3 comments:

meowwmania said...

comel mell masa tecik :)

hepi birthday mell! smoga sentiasa sihat selalu yer..

e.t.t.y said...

dah besar tak comel ke aunty???

ederq said...

nak peluk diaaaaaaaaaaaaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails