:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, November 1, 2010

kt rumah.cuti tanpa gaji.

hello hello

mummy berdua kt rumah ni dengan kamell. eh kamell tu mellinda lah. si mell. mummy kn suka tukar tukar nama.

ingat tak, dulu amell, adik, ahboy.

sekarang, kamell, kadik, kaboy. hahaha. kena standardize kan panggilan tu. senang nk sebut.
lepas ni, tak tahu camne pulak pangkal nama tu.

tadi kt vet ingatkan nk tunggu. tp ramai pulak patient yg nk masuk jawi...hehe. tak jadilah tunggu. lagipun, td mummy byk membebel tanya mcm2 kt vet, takut terganggu pulak proses nk memotong. tu lah, mummy suka sangat makan bontot ayam. banyak na tanya nya. haha.

balik rumah, kesian kt kamell. boring dia dok sekor sekor. selalunya adik adik dia ada. dia pelik kot. dah lah dia pun terjebak sama kena puasa dari malam tadi. lepas tu, pagi td mummy bagi dia makan, sekali kaboy pulak sebok. so mummy ambil makanan tu letak atas peti ais. bila mummy nk keluar, mummy lupa turunkan makanan tu. hailahhhh....

since carrier ada satu je, balik dari vet, mummy g jusco. beli carrier baru, yg lebih besar. mummy beli brand dog it with rm62. murah ke mahal eh? mummy fikir fikir, yg besar tu, boleh masuk 2 ekor. maybe kamell dgn kaboy, so adik conquer sorang sorang. kan. senang camtu kalau nk kemana mana.

balik dari vet pukul 1130, mummy balik rumah lepas pergi jusco pukul 12. cepat betul. mummy mmg plan nk beli carrier je.

withdraw duit, duit tinggal sikit. mummy lupa bulan ni raya haji. mesti nk pakai duit utk sambut raya kan. then mummy & daddy plan nk balik kampung, bincang ng wak pasal kahwin. cukup ke balance duit mummy yg kt dlm bank tu?? macam tak je. mummy dah risau. petang kang, mummy bgtau daddy, kita balik kg bulan 12 je lah eh.

tunggu bas, mummy doa dengan Allah supaya sentiasa murahkan rezeki mummy dan anak anak. semoga bila mummy jaga kucing terbiar mcm kadik, kaboy, jaga mereka sampai dua tu jadi sihat, gemok, terbela, rezeki mummy melimpah ruah. at least, makan minum mummy, mak, anak anak tak terputus. amin......tu je yg mummy mintak.

dan juga, semoga niat mummy dan daddy nk berubah, nk berumahtangga ni, Allah restui dengan limpahkan sekaya kaya nikmatNya, memurahkan lagi rezeki kami berdua.


mummy lovessssssssssssss kamell, kadik, kaboy......

4 comments:

meowwmania said...

amin....(aunty meoww tlg aminkan doa mummy kamu yerk ;)

mell ropenya ingatkan sape, suka suki je tuko name kang konpius bebdk tuh

Misz Pinkie Winkie said...

amin..lin doakan yang terbaik..semoga jodoh kamu panjang dan berbahagia hingga ke akhirnya.
amin...

lily lotus said...

they love mommy too!

e.t.t.y said...

aunty mm - hehe. budak budak dah terbiasa mummy nya camni. hahaha.

lin - thanks lin. kita pun doakan lin dan paktua cepat cepat......hahah.

kak lily - yeah, i hope so. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails