:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, April 3, 2012

10 sepuluh

assalamualaikum

tiba tiba dapat sms dari suami berbunyi..............

''hahahahahahahaha''

jenuh lah aku fikir, asal tetiba dia gelak kan.  rupanya, lebih kurang 1 - 2 jam lepas aku ada sms dia.

''selamat ulangbulan ke 10 by''

*  haha je dia balas?



sehingga tarikh 3/4/2012

time flies....

alhamdulillah, makin dapat menyesuaikan diri.  betul kata orang, awal awal perkahwinan susah nk menyesuaikan diri.  bercouple lah berapa puluh tahun, bila dah hidup bersama lain pula cabarannya.

aku ni pulak, lain cabarannya sebab tak duduk sebumbung 24 jam 7 hari seminggu macam orang lain.  awal awal memang susah nk cope dengan keadaan macam tu.  lagi lagi mengandung.  alhamdulillah, urusan seharian dimudahkan.  morning / evening sickness dikurangkan oleh Nya.  kadang kadang langsung takde.  paling teruk pun, masa tu suami ada.  dia tolong urut belakang badan kasi lega mabuk mabuk.  walaupun turun naik tangga 3 tingkat, lelah pun dikurangkan.  budak bertiga tu tolong kurangkan lelah kakak dorang ni.  nampak je muka masing masing excited nk keluar rumah, hilang penat.  serius!  lagi lagi kalau tiga tiga tunggu atas peti ais.  hai lah.  berebut nk comolot!  bersyukurnya aku.

bulan 6 insyaAllah, lain pula cabaran bila nk menjaga anak bila keadaan kami macam tu.  nasib baik lah tinggal dengan mak.   bukan suami tak mau ulang alik dengan satu jam perjalanan, tp aku sendiri tak sanggup nk tengok dia penat ulang alik.  melaka pun sama macam KL jam nya.  takpelah, mungkin ada hikmah semua ni.  *anak mungkin lagi rapat dengan mama harapnya.  hehe.  papa jangan jeles.

bulan 8, atau mungkin 9, atau selewat-lewatnya hujung tahun insyaAllah kalau urusan kami sekali lagi dimudahkan [atau senang cakap bank approve loan rumah kami], cabaran lain pulak kena kami hadapi.  kena pulak belajar menyesuaikan diri hidup sebumbung bertiga [kucing tak tau bawak ke tak].  macam manalah ye rupanya hidup macam suami isteri, ibu bapa muda macam orang lain.  ermmmm....

kadang kadang fikir dalam kekurangan kami, rupanya ada kelebihan kami yg takde pada orang lain.  at least kami ni ada banyak fasa yg kena lalu.  nk sesuaikan diri hidup berjauhan, sesuaikan diri berhujung minggu di rumah mertua, kemudian nk sesuaikan diri hidup macam pasangan normal lain.  best jugak banyak pengalaman manis pahit ni.  masing masing Allah dah tentukan part kehidupan kan.  tak sama.

ada lagi 2 bulan lebih dapat bermanja macam newlyweds [sebab anak tak keluar lagi].  suami kata, sebagai isteri, aku dimanjakan jugak.  anak manja lain.  tengok nanti camne ye.  =)

cuma nanti dah berumahtangga sendiri tanpa mak kt rumah baru, takde lah alasan aku ngelat nk masak.  haha.  tapi kalau suami dah sediakan dapur yg gorjes, tentu aku rajin masak.  ewahhh...



4 comments:

Riny said...

selamat ulang tahun yg ke 10 etty..hehehehe...:)

aTy _faRed~ said...

setiap yang berlaku tu ade hikmah yang baik disebaliknyer..cume perlu lebih positif..dan tabah..insyallah semua nyer akan dipermudahkan..:) dolu2 saye mase awal2 kawen pon macam2 hal jadi-asyik nak bertekak jer..heheh..tapi biler cecah setahun masing2 dah belajar macamane bertolak ansur untuk hidup berdua..:) yang penting kene banyak bersabar key..

e.t.t.y said...

hai riny - terima kasih.

aty - mula mula sungguh tough. but day by day, dah mula okay dah. alhamdulillah.

Isteri kepada Suami said...

assalamualaikum wbt..

hehe sama mcm sofia..sofia pn dlu camtu..weekend je dpt jumpe suami..tp skg terus tak boleh jmpe dah..kitorg dh terpisah buat selamanya..

regards,
Unsmiley

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails