:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, April 5, 2012

kurus salah, gemuk pun salah

assalamualaikum

aku annoying dengan orang orang yg cakap:

''eh besarnya perut ko''

''eh ko gemuk!''

''wey berat ko sekarang berapa? [sebab nk cover cakap aku gemuk]''....

serius aku annoying.  macam lah kau tak pernah mengandung woi...!!!

tengok kang ko mengandung gemuk camne pulak...!!

ate kalau dah 8-9 bulan, takkan nk kurus, kecik macam 4 bulan???????

rational lah sket.

-----------------------------------------------------------------------

lagi satu:

''laaa mengandung ke?  kenapa kurus sangat mana perut kau?''

''keciknya perut''

kau tau tak dia mengandung berapa minggu??  kau tak tau perkembangan yg pesat adalah ketika 6 bulan ke atas. [atau kalau besar tu, maybe twins atau faktor lain.  kalau normal memang akan fast growth ketika 6 bulan ke atas]

macam macam orang ni.  senang salah, hidup susah pun salah.

kesian kawan kawan aku yg kena camni.  kesian jugak pada diri aku sendiri sebab yg kutuk aku adalah orang yg pernah mengandung.  macam lah tak tau perut besar tu camne.  haish...takpe, takpe, your turn will come soon darling...........

8 comments:

aTy _faRed~ said...

mulut orang memang menyakitkan hati..cakap lepas tak pikir orang lain..*sigh

meowwmania said...

alahh soba jelah mak etty gitu la ropenya maknusia

tenyum tikitttt :D

veesakura said...

time preggy, meamng perut kita akan menjadi topik. layankan jer la. tapi i, kalo hangin, i buat tak layan jer komen2 tu. now tengah hangin sebab dorang2 ni macam bahagia jer bila campur fm with bf start time dalam pantang lagi. adoyai

e.t.t.y said...

vee - haaa tu pun i pantang gak kalau tak support bf kan. tp syukur lah officemate i semua semua support bf. even bos i [pendaftar] pun selalu cakap, pam susu tu satu ibadah. best kan...

Syima Syaz said...

terima kasih kerana memahami ku...hehe

e.t.t.y said...

syima - haha semestinya. u kurus, i pulak gemuk.

veesakura said...

not all yang tak support. tp ramai yang tak support la. pastu nak bli pump pon dorang bising cakap takyah beli awal2. tunggu tengok dulu ada susu ke tak. hah?????

e.t.t.y said...

kan. awal awal dah saiko. pantang betul lah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails