:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, April 30, 2012

maternity pad

assalamualaikum


nk guna ni ke???



atau ni??????????????????????
macam pelik je laki aku beria suh pakai yg khusus untuk org beranak tu.  pandai pandai je dia kan.  mana tah dia baca pasal ni.  kahkahkahkah...

siap tau kena bawak beg untuk aku untuk ke hospital. 

mana dia tau ye????

11 comments:

Wawa said...

sy dlu beli maternity pad pakai 4 keping je...yg lain simpan...sbb ari pertama je darah byk...masuk hari ke-2 da boley pakai pad biase...rase mbazir lak beli...hihi...tp klu pecah ketuban, maybe perlukan pad ni kot...

Nurul Aziz said...

Kita dulu guna kotex biasa je ;) Hehe! Memang tak beli maternity pad.

MimahAjil said...

maternity pad ni perlu ada jugak..
mcm wawa ckp, kite pakai ms 2-3hari je..pastu pakai pad biasa je dh...ni pengalaman akak ipar sy la..tp mmg jenama pureen ni is the best..rmai pn promot yg ni..

Cik Puan Mimi said...

ety. i rase i beli kotex je kot. sbb dah biasa pakai kotex. x reti pakai yg lain. nak beli yg overnight wing tu then beli yg maxi wing.

e.t.t.y said...

tapi kan, maternity pad tu susah kan nk pakai. kena beli belt dia tu kan?

veesakura said...

etty: yg ni, adhesive la, jenis lekat punya. yg kotex pon ada 2 jenis, yg lekat n pakai loop. i bli pureen ni n kotex, dua2 yg lekat. yang loop tu, tak reti la nak pakai. pastu standby whisper overnight wing. hehe

Syima Syaz said...

i beli 1 je g maternity tu, 1 lagi nak beli pad biasa.. tapi atas tu ada komen kata kalau air ketuban pecah kena pakai ek? sbb my mum n sis jenis air ketuban pecah...

e.t.t.y said...

syima rasanya kena pakai. tak silap hari tu lyana mk pecah ketuban pun dia pakai pad rasanya.

Sue Mommy Cinta said...

time cik cinta pun pecah ketuban...sgt byk kena pakai maternity pad.. pureen sgt best sbb lembut saje..huhu

e.t.t.y said...

kak sue - pureen tu mcm sanita dulu dulu je permukaan dia. hahaha

~lonelyna~ said...

erm, i beli kotex maternity pad yang pakai loop tu...leceh bila nak tukar bila pad penuh lebih2 kat hospital..better beli pureen maternity pad or pad biasa yang overnight punya, beli yang extra-extra long, ok?:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails