:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Sunday, March 21, 2010

di hujung minggu.

hello hello

dialog antara ibu dan anak. AWAS. entry panjang berjela jela. almaklumlah, jarang nk bersembang.




adik: kenapa mummy selalu lebihkan kak mell??? kita kecik ati tau

mummy: eh yeke??? mana ada. kasih sayang mummy adil dan saksama lah. mummy sayang dua dua sekali.

adik: takde de. selalu mummy cam lebihkan kakak. yelah, mentang mentang kita ni dikutip je.

mummy: kutip kutip pun, terkutip gak kan. kalau tak kutip, tak sayang nama nya tu

mummy: ala, standard lah tu. selalu anak sulung mmg mak mak sayang lebih sikit. lagipun, kakak tu kan gegurl. awk kn boboy. mestilah mummy kena jaga lebih pada yg gegurl.

adik: ahhhh tak adil. benci i benci i.

mummy: lagipun, kakak kn baru pas operate. mummy kena jaga dia baik baik. mummy tak mau kakak sakit. nanti kalau kakak sakit, awk takde kawan kan??? kang kaki mummy jadi mangsa gigi awk.

mummy: awak pun kena sayang jugak pada kakak. kakak tu sayang sangat pada awak tau. dia selalu jilat montot awak. awak ni dahlah berak pun tak pandai nk bersihkan montot sendiri. haaa, kakak awak tu lah yg jilat kasi bersih tau.

adik: *speechless. terharu kot.

adik: tp kenapa mummy selalu jentik telinga kita bila kita gurau gurau dengan kakak??

mummy: pengajaran. lagipun, mummy pun jentik gurau gurau what??? mana ada sakit kan. mummy nk anak anak mummy behave. main elok elok. ada faham kaaaa????

adik: okay faham faham. so sekarang ni, kesimpulannya, mummy sayang dua dua lah ye???

mummy: iya sayang. dua dua mummy sayang. walaupun adik bukan anak kandung mummy.

adik: whaattttttttt??? wtf.

mummy: ish ish, tak baik carut carut tau. yelah, adik kan orang lain yg punya. mummy ni tukang jaga makan, berak adik je.

adik: laaaa yeke?? adik ingat, adik ni mummy yg punya.

mummy: mummy tak kisah pun. mummy sayang kt uols berdua ni.

adik: tp nanti bila mummy ng kakak balik melaka, adik ikut tak???

mummy: erm, tu kena tanya daddy lah boleh tak bawak kamu berdua. kamu boleh ke duduk satu carrier dengan kakak???

adik: daddy tak suka kt ktorg ke my???

mummy: suka je. tp daddy tu jenis susah nk tunjuk yg dia sayang, suka kt korang. takpe, nanti bila tiba time balik melaka, mummy slow talk ke goda goda daddy ye.

adik: ish mummy ni, apa lak cakap goda goda ni. malu lah kita.

mummy: ooooopsssssss *shame shame

adik: kita tak pernah lagi balik malim kan mummy. kita tak pernah jumpa nenek.

mummy: iya, nanti kita balik melaka ye sayang. kita jumpa nenek, jumpa ibu kakak. tp kalau jumpa ibu kakak, dia bukan nk kt kakak lagi. tapi takpe, kakak dah ada mummy dah sekarang. adik pun dah ada mummy jugak.

adik: kita rindulah kt ibu kita. tu yg selalu kita termenung tu.

mummy: laaa yeke?? awat tak habaq?? takpelah. awak dah seronok kt sini kan. nanti kalau balik ke chow kit tu, penuh kutu lagi badan awak. ada kutu kan tak sedap nk tido. mummy ingat lagi masa mula mula awak kt sini, penuh badan awak dengan kutu tau. mummy tak tahan, mummy bawak jumpa doctor. lepas je doctor bagi ubat kutu, terus adik tidur dengan lena tau. kesian adik masa tu.

adik: yelah, masa kt chow kit dulu, tidur pun tak tentu masa tau. tidur atas jalan tar je. ahhhh sedih lah bila kenang balik kenangan dulu dulu.

mummy: takpe dah. jangan sedih sedih. kt sini, ada mummy ada kakak. adik terbela kt sini. mummy dah bagi yg terbaik untuk korang. mummy nk korang doakan mummy je. doakan rezeki mummy banyak, dapat kerja, dapat duit. bila dah ada duit banyak, nanti mummy belikan toys, makanan yg sedap sedap. nk tak????

adik: nak nak nak!!!!!

mummy: okaylah. pergi main dengan kakak ye kt luar. mummy nk call daddy. nk tanya daddy kalau mummy balik malim, korang berdua camne.

adik: okay. mummy....nk kiss.

mummy: erm, meh kiss kepala je. tak mau comolot. malam tadi awak gigit lipas.

adik: okay. love u mummy



aku cakap1: selamat berhujung minggu!!!


bubye pengantin~to~be - take care!

2 comments:

Papa meow said...

Klu kucing boleh berkata2 kan best :D

macam Kucing siam rupa dia.

e.t.t.y said...

kalau boleh, adeh letihlah nk menjawab soalan dorang papa meow.

a'ah kacuk lah tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails