:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, February 22, 2011

lauk kenduri malam nikah - no catering ok

hello hello

pagi tadi, terfikir pulak pasal catering masa nikah nanti. omg belum deal lagi dengan pak haji. caterer tu lah. dia tu tokey aku kerja kt cafe dolu-dolu. mmg sedap masak. lagi lagi asam pedas tetel, mee bandung muar!!!! meleleh air liur dah ni......
[pernah tried buat mee bandung makcik timah style, bolehlahhhhhhhh]


call waksal dulu. nk mintak no phone dan confirmation betul ke guna khidmat cik timah.

waksal kata, last week dia pergi kedai pak aji, nk confirmkan pasal catering tu. sekali tarikh tu, dorang tak free!!!!! wawawawawa.....hancur hatikuuuuuuuuuuuuu....

so bincang bincang dengan waksal, kita masak jelah sikit sikit. yang mana perlukan bantuan professional, kita serahkan je tugasan tu pada orang lain. seperti asam pedas daging @ tetel. either one lah. mungkin upah makcik roha [jiran waksal] sebab dia masak sedap.

tugasan tuan rumah, masak nasi putih, sayur campur, masak ayam [either goreng @ buat masak merah]

lepas tu, ulam-ulaman dengan sambal belacan. tp tiba tiba tingggggg, terfikir nk letak sekali cencaluk. ah favourite aku. so semua orang kena makan. haha. so nanti aku borong cencaluk sekali.

air panas dan air sejuk.

dan aku nk buat buffet dessert. tak lah beria sangat, letaklah buah buahan, puding ke apa. mula mula ingat nk letak puding caramel, sebab memang favourite jugak. tp, macam leceh je buat. so apa kata kita masak yg senang lenang je.....tingggggg lagi sekali!!!!! dadih!!!!!!!!!!! 1 bancuhan boleh dapat ribu ribu lemoooooon bekas kan....tingggg tinggggg tinggggg!!!!

tinggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg!!!! jangan lupa order blueberry cheese tart yg pernah aku order tunang hari tu....yeslah.

semua favourite aku.......!!!


paling best..............ada lauk special. insyaAllah kalau jadi, akan ada hidangan dari ikan puyu....

wuuuuuu....

alkisahnya, datok [bos aku] ada kolam ikan puyu. so staff boleh beli. nanti dijual dengan sekian sekian harga kan. dan hari tu aku mula merancang sesuatu. macam nk beli dan hidangkan sebagai hidangan exotic. cecey. exotic katanya...

dan mak aku dan waksal cadangkan masak je arca. camne rupanya, aku pn tak tau sebab aku lagi suka makan pekasam je. tp tak lulus kot nk buat pekasam tu. ngeeee [kena mintak resipi mak yana ni!!]

rasanya lagi berapa bulan boleh order kt orang masjid tanah, suruh siang siap siap. bolehlah beli berkilo kilo kan.

[tetamu tak nak makan, tuan rumah boleh ngapppp!! hahaha]
[tak semua orang boleh telan ikan air tawar ni, lagi lagi yg dibela...tp apa boleh buat, takkan nk paksa makan kan]


lets cekidaut!! gambar semua google....


aku gugel jumpa ni lah gambarnya, ikan puyu masak acar. looks yummmyyy!!!



yeslah. kesukaan sepanjang hayat....!! ikan puyu pekasam..
[goreng dengan bawang, dengan cili...mantap!]


tapi orang melaka, lagi prefer masak lemak ikan puyu......

sedap jugak kan, lagi lagi kalau letak belimbing buluh.....walaaaaaahhhhhh meletopsss kau nok!


cencaluk. letak bawang, letak cili, perah limau. walllooopp!!! hingga ke ekor geragau terakhir aci bet! hahahaha


asam pedas tetel. tetel tu lemak daging atau otot otot dia. tak pasti. yea tau kolestrol. tp sedap. hahahahahaha


uhaiiii...terus lapar tengok gambar ni. dengan berkilatnyaaaa......


atau



ayam masak merah!!!! favourite sepanjang hayat jugak ni....


sayur campur.


ulam-ulaman plus sambal belacan.



okay, bahagian dessert pulak atau pencuci mulut.

mesti ada buah buahan kan. so malas nk gugel.


blueberry cheese tart. tau dah kt mana sedap dan murah.


puding caramel. buat sendiri pun pass ni. cuma leceh jeeee....


ni paling senang. okay mak setuju proposal aku!


yahooooo..............................


eh, malam nikah tu kena diet jugak kan??? tak boleh yahoo lagi..... =( =(


eh, korang teringin ke???? datang time aku nikah nanti!!!! dapatlah makan yg sedap sedap ni.....


tertakluk kepada pindaan......hehe..

4 comments:

aReMoy said...

halamak ety.. best oo lauk mlm nikah ko! aku nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... tp cm xleh dtg jer... :(

e.t.t.y said...

uikssss...plan je baru. tp tu common lauk kalau ada kenduri nikah....

sesemut said...

ok konpem kenduri hang , akak menjemputkan diri sendiri hadir..dgn muka tak malu masuk makan x pandang kiri kanan.

e.t.t.y said...

ye boleh jee kak sesemut. dtg yeeee.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails