:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Saturday, February 12, 2011

my ring....[part 1]

hello hello

part 1, cincin merisik.
part 2, cincin kahwin [reveal lepas kahwin nanti lah ye]
[entry beli cincin] [tips untuk beli cincin dan ini juga]


cincin ni beli kt kedai biasa je. tp dapat harga yg sangat berbaloi baloi.

ingat ye, saiz cincin berbeza di kedai. kalau ko kata kt habib jari ko saiz 14, mungkin kt kedai lain saiz 18. tu yg jadi pada aku.

punya gelabah gila mintak saiz 14 kt uncle tu. sekali tak boleh masuk kauuuu...
yang aku ni, dok urut je jari aku. ingatkan effect urut tu jari makin besar kan. sekali kena try saiz 18 terus. mau tak gelabah.

disebabkan cincin habib tu dibeli atas pilihan hati aku, so cincin merisik ni, najib punya sukaaa. in fact aku dah jumpa yg paling cantik. ada grave bunga rose. tp najib kata tak cantik yet uncle tu kata design lama. cissss....lepas tu keluar pulak ayat:

''hari tu, cincin nikah u pilih kan, this time, i yg punya choice okay''

huh.....redhaaa...

but not bad! cantik jugak. *ikhlas ni. haha

mula mula memang kitaorang planned nk ukir nama kitaorang kt cincin tu. since cincin habib tu kecik, tak dapatlah nk buat.

tapi bila time beli cincin merisik ni, uncle tu pulak takde service engrave. owh sadisssssssssss....

lagi lagi uncle tu pulak cakap ''nanti kalau ukir, banyak kotor oooo...itu daki masuk dalam tulisan tuuu''
terus najib pun kata ''okay tak payah''
aaaaaaaaaaaaaaa menci tau.....

i tak kira, 1st year wedding anniversary i nk cincin jugak. nk ukir jugak!!!!!
* gila padahal tak suka pakai cincin.
* okay kalau macam tu, nk rantai, gelang, gelang kaki. eh jongkong emas terus lah. hahahaha.

satu lagi tips yg aku dapat, kalau nk beli cincin, beli besar 1 saiz. kiranya jangan beli yang ngam ngam ho kt jari kita. biar longgar sket. yelah, bila kita dah pregnant nanti ke apa, still boleh pakai lagi kn.

tips ni aku dapat lepas beli cincin kahwin. dah lah cincin kahwin tu aku beli ngam ngam jeee...adoilah.


apa apa pun, i loveeeeeeeeeeeeeeeee my risik ring....

and i loveeeeeeee orang yang belikan cincin tu...perisik i lah tu. hahahahaha.



last tips, jangan lupa demand yg mahal mahal tau...lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails