:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, February 4, 2011

update cepat cepat.

hello hello

nk update, tp takde gambar nk letak lah. aci lah ye.

1) cat bilik.
selamat dah. as per this time 4 feb 2.27 pm, tengah nk cat feature wall. biasalah, bilik i kn ala ala english theme. so mmg kena leceh sket. mintak maaflah adik adik ku.....
so since adik adik semua balik, aku sebagai along, mengeluarkan kuasa veto. hehe.

untung bab cat, sebab najib sponsor. wahoooooooooooooo....kalau tak, memang beratus habis rasanya. ni pun memang cat terbaik lah najib pilihkan. PAR SILK. tak busuk. siap bau wangi, mcm ala ala nk makan je bau dia. cuma tak pasti kenapa, bila cabut maskin tape, cat pun tertanggal sekali. benda tu aku remehkan kt najib. buat ayat, ''cat je mahal, tercabut gak''.
agak agak hangen tak najib dengar aku merungut banyak benda padahal dia yg bayoooo??? kahkahkah...

takpelah, terima kasih ye yang....

so far, bilik najib pun dah setel di cat.

tak lah cepat sangat kan. nk harapkan kudrat aku, tak siap kang. bila ada peluang ni, buat lah terus.

* kucing aku punyalah jadi kak nam masing masing. orang sibuk cat bilik, dorang pun sibuk nk mengecat. mentang mentang cat wangi. semua dah jadi lady gaga dah. bulu warna pink!!


2) dulang hantaran
dulang hantaran tu dah siap wrapped, dah letak ribbon, renda bagai. buat 7 dulang je. ingatkan macam susah, tp senang gila nk letak ribbon ng renda renda tu. satu malam je terus siap. lepas tu letak dalam kotak. gaji gaji akan datang baru beli bunga kt ssf. beli sikit sikit, tak lah rasa beban sangat.

* dah siap, balik kerja sekali tengok satu dari 7 dulang tu terkoyak. siapa punya kerja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tiga tiga aku pok bontot....[naluri cakap adik yg buat]


3) bunga telur
belum lagi. baru survey dip kt melaka. kebanyakan kedai bunga takde jual. ada satu je kedai yg jual. kt jalan bunga raya. harga rm15 kot....mahal tp memang satu satunya kedai yg jual....terpaksa....


4) imam @ tok kadi
dah booking. wakbok yg book sebab buat kt tengkera kan. tapi, yg tak best, hasrat nk nikah lepas asar tak dapat dilaksanakan. imam tu tak free. dia free lepas zohor, tp buat kt masjid. maunya aku period masa tu kan...nehi nehi..pagi kul 10, najib takut takde sapa nk datang pulak. mean, sedara mara dia. so anjak ke malam, lepas isyak....
takpelah,. asalkan nikah.


5) borang nikah
dah ambik. sebab hari tu najib pergi melaka, aku suruh dia ambil sekali. so nanti takdelah kelam kabut nk amik. ambik je dulu, baca requirement yg dia nak. photostat segala borang, sijil yg dia nak. tangkap gambar siap siap.


6) mua (makeup artist)
sukati aku lah kan nk pakai mua ke mak andam. sibuk je budak budak office aku ni. masing masing terbeliak biji mata dengar aku bayar rm800 untuk mua. hehehehehehe.
tak kisahlah kalau hasil dia lebih kurang mak andam ke apa. aku memang nk pakai mua.
padahal harga tu lagi murah sebenarnya.
dah selesai makeup nanti, aku bagitau ye.

oh ye, deposit dah bayar td.

mua ni pening nk cari. sebab kena mintak pendapat najib jugak. sekali najib tengok, dia kata cantik, terus booking. kenapa mua lelaki cantik cantik kan hasil dia?? najib tak kasi. so nasib baik dapat miss A ni...


7) veil
terfikir fikir nk sewa je ke atau buat sendiri. kalau sewa, murah pun ye. kalau diy, nk beli lace lagi, net lagi. lepas dah pakai, aku nk buat apa???
harga yg dapat???? sangat murah!


8) bantal nikah @ ottoman
dah hantar quotation tanya kt beberapa wp [wedding planner]. ada yg okay, ada yg mahal sket. ni pun sama, padahal boleh je pakai bantal biasa je kan. tp cuba google image ottoman tu rupa mana. tidakkah ianya menggiurkan??? hahahahahhahahahahahaha.


9) brewer yeast.
eh termasuk gak ke? hehehehe. order dari sabrina passion persians tu. rm45 harga dia. baru je bagi dorang makan. so belum nampak lagi hasil dia. tp masing masing muka kelat bila tertelan ubat tu. hehehehehe. sian dorang...tapi, kena lah lohhhhh. kasi sihat sket bulu tu....


10) alam tunang
hahahhahah geli je kan. still lagi anggap najib tu bf aku. kalau sembang kt office, ramai je betulkan ''tunangggggggggggggggggggg''
hahahhahahahaha.
sebab tunang tu secara paksa kan *wah paksa katanya =) so tak terjangka.
kadang kadang je nk gedik, kalau call / sms cakap ''hai tunangku buat apa tu?'' lepas tu dua dua gelak.
hahahahahhaha.


okay...cukup 10!

bye.

6 comments:

meowwmania said...

uiks bz nyerrr dier...

eh kite pon beli b.yeast tuh hehe ;)

e.t.t.y said...

busy bee. hehe.

fazila said...

hai,just wanna ask,wp mane yg ade bantal ottoman ek?n rental area bp RM?emel i ek? fazilasultan@ymail.com

fazila said...

hai,just wanna ask,wp mane yg ade bantal ottoman ek?n rental area bp RM?emel i ek? fazilasultan@ymail.com

fazila said...

hai,just wanna ask,wp mane yg ade bantal ottoman ek?n rental area bp RM?emel i ek? fazilasultan@ymail.com

fazila said...

hai,just wanna ask,wp mane yg ade bantal ottoman ek?n rental area bp RM?emel i ek? fazilasultan@ymail.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails