:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Sunday, March 27, 2011

pemangsa dan mangsa si cicak & lipas

hello hellooo

pemangsa [ahmell, adik, ahboy]
mangsa [cicak, lipas]


=)


budak budak ni kan, pantang nampak cicak. mesti nk pandang atas. pastu selagi tak dapat tangkap, selagi tu lah pandang siling.

tapi, tangkap cicak tu dah biasa dah. sampai rumah ni dah takde cicak. bagus kan. takde taik cicak!!!

entry ni bukan pasal tangkap cicak. tp tangkap lipas. cuma lipas ni jadi mangsa beberapa minit lepas cicak tu selamat kaboy telan!!! hahaha.

kisahnya, ahmell lah mula mula nampak cicak. pastu tukang tangkap ahmell jugak. pastu tukang sambar, adik. last sekali, tukang makan, ahboy!!! hahahaha. muka masing masing stress okay.

mesti ahmell cakap, penat je aku tangkap adik yg dapat. pastu adik pulak cakap, penat je lari laju laju kejar cicak, ahboy yg makan. paling best ahboy cakap, aaaaaa seronok, tak payah susah susah tangkap, aku tukang telan!!!
kahkahkahkah....


ni muka stress ahboy terus telan cicak!!! ahmell masih mencari peluang kedua....adik sangat stress ketika ini....


ups, masih mencari cari cari....


sebagai tukang tangkap, mata kena alert pandang sini....


dan pandang sana...


yes, adik masih tolong mell carikan mangsa kedua...


beberapa jam kemudian, nampak kt mulut adik ada lipas. aku adalah penakut lipas okay. aku benci gila!!!!

tapi adik macam sengaja je tau. dia bawak lipas tu kt aku. stress mak!!!!

berlari lari aku cari tempat perlindungan.


tengok masing masing...

sebenarnya, ini lipas pertama kot yg dorang tangkap. sebab sebelum ni macam tak pernah tangkap lipas. semua macam tak berani nk dekat. adik je yg conquer.


tengok, dia je yg suka main kejar kejar ng lipas tu. lipas tu dah gigit banyak kali pun, liat betul nk mati.


aku elok jeee duduk atas sofa yg bersopak tu. dia boleh bawak naik atas. sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr je haku!!

sofa tu kan dah lubang lubang, sekali lipas tu masuk dalam span tu tau. adik boleh tunggu bila lipas tu nak keluar. boleh pulak main nyorok nyorok kan. hahahahahah....


* yeaaa sofa tu memang tempat mencakar pun. wakakakakaka...mak aku punya amuk!!!



ah mell pun nk jugak!!!!!

ah sudah. mana aku nak baring ni????????

last sekali ntah apa jadi kt lipas tu. lari kot....adik pun macam manja manja je gigit kan. manalah nk mati lipas tu...


dah penat, silalah tidur......melingkau lingkau macam ulau atas pagau!!!!!!!



nakal tak ingat budak bertiga ni........nanti aku buat entry pasal cermin baru. lagilah ntah apa apa perangai...sabar je tau....



aku cakap: mak nk buang je sofa tu, tp aku tak bagi. buruk camne pun, tetap best nk landing atas tu. hehehe...

2 comments:

meowwmania said...

betul lah! paling tak suka kalo bebudak tu tangkap pape pastu sibok nak tunjuk kat kite!

kiteww tak sukeww lewwwww!!!

Dia.Honey said...

nak pinjam yang mcm siam tu leh tak????

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails