:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, August 2, 2011

review :: honeymoon checklist

hello hello

haha, siapa lah etty kalau tak terkenal dengan checklist nya kan. well, yes aku memang suka sediakan checklist.

even, suami aku pun dah mula membiasakan diri dengan checklist aku.....

ehem, pergi honeymoon hari tu pun ada checklist okay...gigih tak???

bukan apa, nk pergi jauh. kalau boleh segala kelengkapan tu sempurna. senang, tak payah nk beli lagi barang barang keperluan kita kan. lagi satu, kita kena selalu fikir tak semua tempat kita nk pergi tu ada kedai yg jual barang yg kita perlukan atau kt tempat lain jual mahal atau pun bila kita perlukan barang tu yg tersangat urgent, tp kita terlupa bawak pulak...

haaa camtu......

maka, checklist jangan dipandang enteng okay.....

sila tengok contoh checklist aku. ni barang basic je * basic sangaaaaaaaaatttt.....

actually, yg ni dalam softcopy excel. yg printed punya, makin bertambah tambah kami suami isteri letak. haha.


so far, semua checklist tu bertanda dengan jayanya. gigih lah kami cari barang barang tu sebelum bertolak ke pangkor kan.....dan memudahkan kami juga untuk trip ke singapore lepas balik pangkor...yeeba yeebaaaa angreee angreeee.....!!

dan alhamdulillah, takde barang yg tertinggal pun. segala keperluan, lengkap. even kami bawak 1 beg roda berkongsi suami isteri, 1 bag laptop. best kan....


okay tu je untuk hari ke 2 ramadhan...................................


update: aku senang hati nk bagi kt korang korang checklist ni.....
do email me at - atiecutest@yahoo.com / ettykamal@gmail.com

7 comments:

K.I.N.A said...

bagusnya etty..hee..nanti boleh la refer checklist etty..

~ NANA ~ said...

wahhh siap ada checklist...gud2 :)

e.t.t.y said...

K.I.N.A - hihi...boleh je kina....kina punya pasal. hahaha....

nana - mmg kena buat, kalau tak macam macam barang tertinggal.

veesakura said...

gud job etty! slalu bila buat checklist, i msti blur pe nak letak dlm list. last2 packing jer. hehe

e.t.t.y said...

veesakura - vee, u should try. best tau hunting barang2 ni dengan husband. lagi lagi aim for honeymoon trip kan...wallah!!!!

Misz Pinkie Winkie said...

rajinnya mak etty nie, lin selalu checklist kalo nak balik kg@ beli barang..takut tertinggal.

e.t.t.y said...

Misz Pinkie Winkie - hehe kak lin. yelah, org pelupa kena lah buat checklist. kang menggagau susah plak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails