:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, August 4, 2011

review :: pengapit of the day, the BFF

hello hello

tips pemilihan pengapit:

1. orang yg rapat dengan kita selain dari adik beradik, sepupu adalah kawan baik kita sendiri.
2. kalau boleh elakkan adik beradik. sebab mungkin adik beradik kita boleh tolong mak ayah kita sambut tetamu kan....
3. make sure baju adalah contra dengan pengantin. janganlah pengantin pakai biru, pengapit pun biru. itu adalah SEMALAM punya trend nk sama sama warna ni. tak takut overshadow ke kakak kakak??


okay untuk itu, aku memilih kawan baik aku sebagai pengapit. shes my love yana. yana dia aku kenal dari form 1. sama kelas masa kt convent dulu, kt aspuri. aaaaa tak tau lah nk cakap camne, yg penting aku sayang dia....even aku pindah sekolah, tp tak pernah nk lost contact dengan dia.

memang dari dulu, aku dah plan ''shes gonna be my maid of honor''

dan dari dulu aku plan tema wedding aku adalah hitam putih merah, lepas tu gaduh dengan yana berebut warna tu jugak. hahaha...


dress for MOH, aku yg belikan. same goes to best-man. najib sponsor.

yana pernah tanya kat aku ''tak takut aku overshadow ko ke bila aku pakai baju merah''

dengan yakin ''tak pun. aku lagi cantik dari ko!'' kakakakakkakakakakka, hangin je pompuan tu


aku pun tak tau apa yg yana arahkan tu. hahahah. mesti dia marah aku letak gambar ni...




dia tetap setia dengan aku ketika itu...


yana, again???????? kakakakakka


tengah tunggu VIP datang, kita touch up dulu.


rasanya ni je gambar kami berdua. tak sempat nk tangkap gambar berdua lagi...aaaaa sentap!!!


dan kami berempat.

pengapit lelaki pun, bestfriend najib aka officemate dia. at first aku suruh dia cari yg sama tinggi. tp ketahuilah, dia lah lelaki yg paling tinggi kt office dia tu. haha....jangan tak tau, najib sayang sangat dengan best man dia ni. hahahaha....

beli baju dorang tak sama timing, maka gamble je lah. nasib baik tengok aish cantik pulak warna tu. serasi...




yana aku suruh dia pegang handbag kecik. remember my post about SOS list????
aaaaa, itulah dia aku....serba serbi nk lengkap...
akhirnya, checklist itu aku apply untuk wedding sendiri.
banyak kebaikannya...korang try lah....
supaya tak kalut pada hari kejadian. trust me.




owh really miss that moment. moment kompang dipalu. jantung masa ni toksah cakap, sama macam kena palu...





eiii thanks yana. bila tengok gambar, baru tau yana buat camtu...


mereka pegang kipas bulu bulu.


pengapit kami ni, ikut mengiring half way je. masa nk makan, stop kt pintu gerbang. so dorang tak join kitaorang makan since kt meja makan tetamu VIP kan...

tapi bila kami nk ke pelamin, dorang sangat alert tau. proud of both of you!!


yana dah standby nk pergi dekat aku...


dan masa ni, aku cakap ''i love u yana''. sebab dia cepat pass HB pada aku. =)


HB pun, yana yg tolong buatkan.....


lepas majlis, kami berdua sedih sebab takde gambar dua. yana sedih takde gambar dia set up guestbook corner, gambar buat HB.

hadiah kahwin dari yana juga adalah yg terbaik dari yg terbaik. rasa macam mampu ke aku buat macamana yana buat utk majlis kami ni....??

najib pun dah pesan, ''nanti bila yana kawin, sebolehnya kita kena attend wedding dia. dia datang dari jauh, bagi hadiah kawin best pulak tu''

yana adalah kawan dunia akhirat aku. paling seronok sebab dia kenal najib dari dulu. so serba sedikit, perangai najib dia dah tau. yelah apa apa mengadu dengan dia kan...dengan mulut puaka laki aku, dia relax je. haha. best lah yana.

yana, terima kasih sebab menjadi sebahagian dari hari bersejarah aku. terima kasih sudi datang dari jauh untuk jadi pengapit aku. terima kasih sudi jadi kawan aku sampai hari ni. terima kasih sudi terima baik buruk perangai aku. terima kasih sudi nk melayan karenah aku selama kita berkawan. terima kasih ko banyak tolong aku. walaupun aku tak pernah cakap serius ng ko, aku tetap sayangkan ko!!

nanti aku post hadiah ye.....


sayang ko.....!!!


itulah dia, pengapit aku....si merah mak ngah.................haha.

4 comments:

meowwmania said...

ingatkan najib nak kata masa yana kawin mak etty kena jadik pengapitnya hahaha...

e.t.t.y said...

haha, yg tu tak confirm lagi....

............................ said...

K'etty..ta jempot pon kawin. btw .. congrate :)

anaztasias nora aira said...

cantik semuanya :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails