:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, April 29, 2010

benci ular...benci ular [tiru iklan raya benci ombak..benci ombak] kenapa kau tak makan katak haaa ular???? kenapa mangsa kau kucing itu???

hello hello

satu malam, entah apa topik tiba tiba yaya kata dia baca metro. pasal ular sawa telan kucing. kt kl, ampang rasanya.

tp petang ni, aku rasa cerita dari blog papa meow, sama cerita dalam metro tu. tu pun kalau aku tak silap lah.

dan cerita tu, buat aku menangis sedu sedan. tengah kacau sambal nasi lemak pun, boleh aku menangis kt dapur sebab bayangkan kalau anak anak aku yg jadi mangsa.

korang nk baca cerita penuh, pergi kt blog papa meow ye...aku sedih niiiiii...



Memang besar. Sebesar peha orang , lebih kurang 13 kaki panjang. Jangankan kucing, kalau orang kena belit pun tak lepas. Bila sampai ular sedang mengheret kucing naik keatas bukit. Aku lupa apa namanya. Tapi kucing ni memang manja. Dia suka kalau geli-geli perut dia. - papa meow


Sudah terlambat. Kucing luka teruk dan mungkin tulangnya patah riuk. Kaku... - papa meow

Dengan kayu kecil ditangan aku tak mampu buat apa-apa. Pukul badannya sampai kayu patah, ular tak lari. Pantas jiran menujah serampang tajam tepat kekepala ular. Tembus... - papa meow

Ular sawa mengelupur dan kucing pun terlepas. Dia melibas badannya. Agak kuat sampai kayu serampang hampit tercabut. Tak lama, datang pula dua orang jiran bawah membantu. Dibawa kapak kecik. Boleh ke lawan ular yang kuat dengan kapak kecik. Kurang yakin. - papa meow

Aku berlari kerumah ingin mengambil parang panjang. Bila datang balik dah selesai. Ular sudah lemah, badannya luka-luka ditakik dengan kapak. Jiran-jiran menarik ular lalu diletakkan tepi jalan. Aku mengangkat kucing tuan kurus. Tak bernyawa lagi. Koyak-koyak badan dia. Kesian sangat. - papa meow

Tak tau sama ada patut ular itu dibunuh atau tidak. Yang pasti masing-masing tidak ada kepakaran untuk menangkap ular sebesar ini. Kalau tak dibunuh entah siapa pula mangsa seterusnya. Aku sendiri ngeri melihatnya. Ganas.
" Salam, kucing ko kena belit ular sawa, aku letak atas kereta, ular ada kat tepi tu kalau nak tengok", begitu msg yang aku kirim buat tuan kurus. Mungkin waktu itu dia sedang bawa teksi.
Lebih kurang dua jam kemudian tergerak hati untuk turun dan melihat keadaan ular tadi. Risau macam-macam difikirkan dalam kepala. Ada orang sedang terduduk atas tanah ditepi longkang sambil memeluk sesuatu. - papa meow


etty - aku sedih betul......kucing ni gemuk. aduh, tak dapat nk bayangkan azab nya kucing ni masa tengah dibelit tu. even kalau kita peluk kucing manja manja pun, dia punya bising. haaaaaaa...sedih sedih sedih...

Ada suara menangis teresak-esak. Itu tuan kurus sedang memeluk kucing kuning.
Dia tak peduli aku datang. Dibelai dan dicium sikuning. Nampak air matanya menitis satu-satu. Sayu...
Tak sanggup nak tengok. Sebak...
Sayang sangat dengan kucingnya. " Nanti kebumikan dalam kawasan rumah aku saja", kataku sebelum pergi meninggalkan dia melayan perasaan. Tak mahu ganggu.
"Esok aku tanam ular tepi kolam", kataku lagi. - papa meow

Jam 1.30 pagi Tuan kurus datang. "Nak kebumikan kucing", katanya. Aku ambil cangkul dan tunjuk tempat untuk tanam. - papa meow


etty - haaaaa, sedih sedih sedih. lagi lagi time tuan kurus peluk kucing tu.


aku teringat, masa sammuel mati atas pangkuan aku dulu. dia sakit, tp dah lambat aku nk bawak pergi vet. masa aku nk bawak pergi vet, dia okay lagi. lepas je aku turun motor, sammuel mengeliat. rupanya dah sampai ajal dia atas pangkuan aku. bayangkan, pangkuan aku sendiri. aku dapat rasa masa dia mengeliat tu....

sekali lagi aku nk cerita, aku tak serasi bela kucing warna penuh oren. dari dulu sekejap je dengan aku. samada hilang atau mati. sammuel warna oren, bulu kembang sangat. padahal mana ada long hair punya baka kt rumah aku. yg cantik dan hensem tu lah bukan milik aku sebenarnya....



dah...gi kesat air mata tu....


aku cakap1: selalu aku fikir dan bayangkan, macam mana agaknya cara anak anak tinggalkan aku??? macam mana keadaan aku masa tu????


bubye pengantin~to~be - take care!

4 comments:

sI tEDI said...

alahhhhhh!! Dah terkena 2 kali dah.. tadi kat blog papa meow tu.. aku x baca pun... tgk seklai lalu..

x sanggup!

nasib baik ada manusia baik mcm papa meow n tuan kurus:(

e.t.t.y said...

hahaha. tu lah kesian kan.

tijiey said...

slm...1st time smpai sni :)

uhuk. ular sawa tu.

sian kucing. sob3.
teringat my kucing lwn ngn ular.ular kapak je kot tem tu.

syabas meow

Papa meow said...

Jangan sambal tu hangit sudah le ye hehehe

Papa pn x sanggup tgk tuan kurus nangis tersedu2. Terus lari...hiba.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails