:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, April 19, 2010

ke Jonker Walk.

hello hello

perempuan weng weng ni ada kt rumah aku untuk sementara waktu. aku tak kisah pun dia lama lama kt rumah, since aku tak kerja lagi ni kan. lagi best ada kawan sembang gosip malam malam.

alkisahnya, ahad semalam dia cuti. aku sarankan malam minggu ni kita pergi berjimba jimba sampai jadi jibam jibam! sekali dia balik lambat daaaa.
planned nk pergi jonker walk. dia pun tak pernah pergi situ, okay set jom pergi. aku dah pergi dah last week. hehe. saja cuci mata pitih yilek pocik!

sekali hujan daaaaa. gerai semua dah tutup. oh sadis.....tinggal kedai je tu pun agaknya customer takde, dorang pn nk tutup.

muka gembira dalam kecewa. takde gambar sebab hujan, amiklah gambar dlm kereta.



for your kind information, jonker walk ni ala ala uptown lah. tp aku rasa, malam minggu je tempat ni meriah siap ada gerai banyak banyak.

for those yg melawat melaka, melawat lah tempat tempat best dulu, kemudian kalau nk beli souvenir, hold dulu. datang jonker walk, baru borong kt sini.

*pasal gerai macam uptown tu, aku tak pasti bukak hari hari atau malam minggu sahaja.

tp ada juga 1, 2 kedai yg jual macam macam. haaa tu confirmlah bukak kan.

sesiapa yg minat kumpul fridge magnet, haaa di sini lah syurganya. macam macam bentuk ada. harga standardlah. 3 pieces rm10. pandai cari dan survey, boleh dapat 4 pieces rm10.
* aku memang hantu FM. hoh, sabarkan hati je nk beli tu tau.

memang barang cantik cantik.

sesiapa yg gila kan barang antik juga ada dijual. kalau tak silap aku, masa tengok destinasi budget, ada juga mention yg pagi ahad ada macam flea market jual barang barang antik.

so apa lagi, kitaorg berdua tak dapat terjah, anda pulak lah yg pergi terjah ke Jonker Walk!!!!
pasti tak rugi. hehe.


aku cakap1: menetap kt melaka bertahun, tp baru sekali jengah ke sana. ampun....

bubye pengantin~to~be - take care!

1 comment:

arin said...

salam ziarah,
pokok mangga?kat area mana tuh nasik lemak?yang dekat simpang perumahan tuh ek?yang beroperasi sebelah petang?
last weekend nak ke jonker st on kensel. dah dapat spot parking baek nya, sekali zaaasss hujan!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails