:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, July 28, 2011

review :: DIY guest book corner

hello hello


what do you expect on my guest book????

sorrylah nk bertempah bagai, gua takde duit. buat sendiri. jimat.

design sendiri, print guna kertas licin & keras, pinjam stapler besar, beli kertas keras buat cover kt popular, beli wrapping paper ala lace kt lovely lace, amik sikit kain felf buat abjad.....and TARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......done....

sekali lagi si adik gigih menolong kakaknya menyiapkan guest book ini....



best sebab kertas pembalut tu pun dapat lace!!! dari kad kawin kan, semua lace....hihihi....

dan decoration untuk meja guest book ni, tak banyak.

plan mahu print gambar pre wedding, tak buat.
plan mahu letak bunga tissue DIY, tak buat jugak.

makanya, tinggggggggggggg....mendapat idea buat ala ala facebook.

orang lain buat besar besar kan. aku punya cinonet jeeee......


gambar dari bb eena.

aku gigih okay cari font yg sesuai, warna biru facebook tu....akhirnya.....

frame, beli kt daiso dengan stand sekali....frame tu dia gabus tau.


simple mimple.

magic pen, beli kt daiso jugak. dapatlah yg 24 batang tu so last minute. alhamdulillah. kt daiso jusco baru melaka ada jual. tp tengok nasib lah sebab sebelum ni, aku pergi takde. seminggu sebelum aku kahwin, ada....so terus beli!

and props!

takde background yg cun cun untuk photo booth sebab takde idea...


bila baca balik, seronok.

bila tengok family baca guest book, tambah seronok.

bila tengok family in laws baca guest book, seronok seronok seronok.

sebab guest book ni kan still new dalam budaya kita. so bila ada depan mata, dan baca apa saudara tulis, bagi nasihat, quite happy lorrr....dan tetamu yg kita tak sangka akan menulis, menulis juga mendoakan perkahwinan ini bahagia hingga ke syurga....tidakkah itu sesuatu yg menyeronokkan????



DONE!!!! =p


5 comments:

meowwmania said...

ha'ah best best!

kite pon ada tulis ngeeee~~~

e.t.t.y said...

meowwmania - dan kita pun seronok uols datang...

PussyCat said...

nice idea! :)

e.t.t.y said...

PussyCat - thanks....

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

simple and nice :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails