:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, July 28, 2011

review :: wedding decorator

hello hello

wedding decorator (wd) ktorang jiran najib je. memang business bridal ni. KENCANA SARI ENTERPRISE. nk contact number, do email me at ettykamal@gmail.com atau post comment entry ni. i will get back to you asap! *bukan bagi asap....

well mereka ini adalah specialist dalam menguruskan majlis perkahwinan dan juga menyediakan service PA system, live band dsb.

available dari mana ke mana, korang kena contact kencana sari ni dulu ye. tapi memang they all based in tampin......


okay, kami menggunakan khidmat kencana sari dari segi:



1. LIVE BAND / CAK LEM PONG


insyaAllah, suara penyanyi sedap sedap belaka.

alhamdulillah, pemilihan lagu adalah yang terbaik. instead of lagu moden, aku suka lagu tradisional, keroncong & sesuai dengan perkahwinan semi formal macam majlis kami.

suara penyanyi tak terlalu nyaring. just nice.

i think, tetamu semua enjoice the moment!



2. WEDDING ATTIRE FOR GROOM & BRIDE

buatnya dengan tailor, tp kira sewa dengan kencana sari ni lah....


for bride, tudung & kasut je my own. yg lain kencana sari yang punya...hahahahaha. * macam ahmad albab pulak bunyinya...

for groom, fully baju melayu sendiri punya. rented vest, sampin, tengkolok & keris je.



3. HALL DECORATION


sempat captured masa rehearsal hari khamis.


the hall turns so wallah.....!!

btw, kerusi meja punya alas tu, caterer yg punya. will confirm it later.....



4. PELAMINAN


sebelum.....


selepas...

hoyeeeeeyyy.....kami memperuntukkan jumlah yg banyak kt pelamin. jadinya kena habiskan masa kt pelamin ni habis habisan!

yes we did it.

syukur hujan petang tu, jadinya, tak henti henti tetamu nk bergambar atas pelamin nan indah ini......

worth it okay.....haha....

ramai kata, pelamin kami antara yg tercantik pernah dibuat di tampin ni....

hihi....dah bayar mahal, tak cantik jugak tak tau lah kan....

alhamdulillah, the WD tau dan faham apa yg aku nak.

bila dia tunjuk draft gambar pelamin, aku tukar itu ini, WD tanpa banyak tanya terus ikut cakap aku. tapi, takde apa pun yg aku ubah. sikit sikit je.
at first WD suruh pakai kerusi asing asing. tp aku request kerusi tu. so dapatlah seperti di dalam gambar. boleh posing manja manja sikit.

actually aku tak suka sangat pelamin panel. tp bila tengok depan mata, pelamin aku yg sangat wallah ni, aku terus suka!!! tak banyak songeh pun aku kan....ngeh ngeh ngeh.....



5. MEJA MAKAN BERADAP



nothing to complaint. everything nampak sempurna!!


6. WALKWAY & ARCH

kami gunakan bunga plastik je. takde fresh flower bagai. membazir.


what else to say, kencana sari well recommended!!!!
mereka ada khidmat mengandam juga.....


lai lai.................lai lai kratong................

3 comments:

K.I.N.A said...

comelnye pengantinnye..

e.t.t.y said...

K.I.N.A - ececey....hihi...=))

Rosmawati Yusof said...

Uh... banyak kejenya, kan..mcm2 kena buat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails