:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Monday, August 9, 2010

jangan buang kucing lah woiiiiiiiiiiiiiii.....aku tembak kang!

hello hello


[auto publish entry]


aku tak boleh tengok kucing kucing kt tepi jalan yg kelaparan, yg comot, yg daif. mesti kadang kadang menangis dalam hati. bila jumpa je, mesti aku bagi makan. aku memang standby makanan kucing dalam beg. smartheart je. tp takpelah, at least aku berbakti juga pada kucing kucing yg bukan milik aku. sebab aku memang tak boleh tengok kucing kelaparan! aku kesian!!!!! faham aku tak????



ni kucing hitam yg ada kt area bangunan office aku. macam penakut sikit, tp bila dah usap usap kepala dan bagi makan, dia okay. kesian dia. ada sekor lagi warna putih kuning, tp penakut sangat. tak boleh nk dekat. nk letak je makanan tu, takut membazir + basah kena hujan. so takpelah. harap harap dia jumpa makanan.


kesian sebab kt area office aku tu, tak banyak restoran.


ni pulak, satu hari balik kerja, aku lalu belakang kedai kedai. dari jauh aku dah nampak sesuatu yg gelap atas jalan. tak bergerak. hati aku kuat cakap ''anak kucing''. tp tiba tiba macam teringat, sebelum aku sampai ke tempat aku berdiri tu, ada mpv lalu tadi. camne dia lalu? kucing tu bergerak tempat lain? kereta tu main lalu je? * tak sanggup nk bayangkan.

terus aku harap 'jangan kucing. tolong lah sampah'

sekali bila dah dekat, betul kau. anak kucing yg sangat kurus dah daif. rasanya anak kucing ni, 2 bulan kot umur dia. badan dia kurus sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sedih!!!!!


dari atas jalan yg bahaya, aku alihkan ke tempat buang sampah. tp bersih.

bagi makan. dia macam nk makan, tp agaknya walaupun biskut tu untuk kitten, tetap keras untuk dia.

aku kena balik awal, tinggalkan dia. kalau tak, hati aku sakit sebab aku tak boleh nk selamatkan dia.

sebelum balik, aku minta maaf kt dia sebab aku tak boleh nk jaga dia baik baik. ''miau, kalau etty boleh, etty dah bawak balik, jaga miau elok elok. tp minta maaf ye, etty tak boleh bawak miau balik''

sedih aku..............................


next day, aku lalu tempat tu lagi. kot kot dia ada lagi. tp takde.......................

mana ntah pergi. hidung aku tercari cari jugak bau bangkai. kot kot kena langgar ke apa ke apa kan sebab dia sangat fragile! tp takde. doa aku dalam hati, semoga ada yg jumpa dia, hati dia lembut macam hati aku, lantas bawak dia balik, jaga elok elok. tu harapan aku....

dan sekarang, aku menyokong sepenuhnya sesiapa yg mampu, tolong hantar kucing pergi sunat / kasi / mandul apa apa jelah pemahaman org lain. kalau rasa tak mampu nk bela banyak banyak, buat semua tu kalau mampu. esp kucing betina!!! tolong eh, jangan buang kucing merata rata. dan kalau hati hitam sangat, buang kt tempat yg senang dia nk cari makanan. pasar basah ke. jangan buang kt padang pasir!!

4 comments:

veesakura said...

ala, ciannyer kitten tu.em, me standby mknn kucing, tp kt bilik jer n kat opis. kat dalam kete, slalu lupe nak letak. cian kan kat kucing2 nih.huhuhu

Misz Pinkie Winkie said...

setuju..sangat setuju.
kalo hati sudah hitam sangat.buangla dia kat pasar @ kedai makan
yang boleh dia biasa mencari sesuap nasi beralas perot.
aduhai sedeynya.

meowwmania said...

memang sedih sgt, lagi sedih kalau kita tak mampu nak buat pape kan...

smoga Allah melindunginya, amin...

e.t.t.y said...

uolsss - kn...sian miau miau yg kt luar tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails