:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Thursday, August 5, 2010

mengulit kenangan...versi 2 & jalan jalan melaka

hello hello


[auto publish entry]


sebenarnya nak buat entry untuk kenang balik moment best dengan yaya versi 2. tp alang alang, baik buat 2in1 entry. berjalan jalan di melaka juga.

satu hari ahad tu, tak tahu nk buat apa. last last cakap, jomlah kita jalan jalan kt bandar melaka. pergi tempat yg free je. tak payah bayar. pastu tangkap gambar. bila lagi kan nk tangkap gambar kt negeri sendiri. nyet nyet nyet. budget kau pelancong lah tu kan.

kebetulan wanie ada lagi, dia pun ikut. boleh jadi cameraman. malang sekali, camera aku tu takde battery dan memory card pun hilang. jadi pakai hp je lah. hp ni gambar siang je cantik, malam kurang sikit. so memang kena beli dslr. eh....???? haha

tempat pertama yang dituju adalah tempat bangunan merah tu. lempanglah aku sebab aku lupa nama tempat ni. hehehe.



cantik baju yaya * ehem baju aku.



gambar yang aku tangkap semua cantik je lighting. ko tangkap gambar aku, memang kau tak adjust kan. main snap je. sampai hati ko yaya.


aku macam pelik, kenapalah tak turunkan sign board eye on malaysia tu. bukannya berfungsi lagi pun. terbengkalai dah. buat pelancong macam kami confused je.


adalah mini kincir angin kt sini. bolehlah buat 2 orang ni jakun konon konon kt belanda.


tak faham aku si yaya ni.


tengok aku, sopan je kan? kan? kan??



jalan nk ke jonker street. siang tak best sangat. malam minggu lah best. tp kedai dalam tu, ada je. trylah pergi. banyak souvenir dalam tu. murah murah.


berlatar belakang kan bangunan merah.


next - tapak kubu



ko nak pukul gong ke wanie??? tu bukan gong tp meriam lah!



next - bawah tapak kubu.

tengok, bila aku pegang kamera, aku akan pegang dengan ikhlas untuk mendapatkan gambar yang cantik. hijau je rumput tu kan. ko tengok bila orang lain pegang kamera, macam tak ikhlas tau...sob sob sob.


haaaa tengok ni, tengok ni.


padahal dah nak maghrib ni, gelak gelak lagi.


percubaan nk melompat tak menjadi. apsal tangan kau macam tu suraya???


next - sepanjang jalan nk ke ???? mana ntah. lupa.

aku suruh kau tengok peta, bukan jadi gedik okay!


sayangi lah melaka. eh tetiba!


saje je gedik nk posing pegang pegang tangan bagai. yaksss geli pulak aku tengok. hahahahaha.


kau tengok pompuan ni. sengal tak sengal nya dia???


sepanjang sungai melaka.



dah maghrib lah woiiiii. tak reti reti nk sembahyang maghrib ke???????


next - i city. haa, jangan main main. melaka pun ada i city tau.


aku doa dalam hati je agar pompuan ni kena karan! hahahhahahahaha!


budus!


tu haaa, pirate of carribean. hehe


kt sini je dah sejam nk tangkap gambar. fenat aku!!






selamat datang ke melaka. ni duta melaka. tapi dia dah kena buang daerah! kau balik kampung kau sekarang!

2 comments:

meowwmania said...

wahh sonoknya beronggeng hehe..

meh sini nak lempang hahahah

lily lotus said...

sabar jerlah doakan dia kena karen..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails