:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Sunday, May 30, 2010

adik adik mell sudah di adopt. lega...

hello hello


ingat lagi entry ini???? SINI


gembira sebab minggu lepas, aku berhubung dengan tedi. pasal ada reader @ kawan dia yg mahukan anak anak pot @ adik mell.
sebelum tu aku tanya, yg nk kucing ni, betul betul suka kucing ke? memang ada kucing ke kt rumah? pandai bela anak kucing yg belum putus susu ke?
dan semua jawapan amatlah memuaskan hati aku.
so proceed.....

so pagi pagi, kitaorg berSMS tanya plan macam mana. pung pang pung pang, janji kul 12 jumpa kt rumah aku. aku pun masa tu dah plan dengan yaya nk keluar cari pasir kucing dia * eh yaya dah ada kucing aku dah cerita belum??? next plissssssss

kul 12++, akhirnya kami bertentang 6 mata, campur 2 mata mak long *owner kucing.
percaya tak, masing masing ni tak pernah jumpa sebelum ni??? tapi masyaAllah, connection tu ada. bak kata orang, chemistry. masing masing nk pot pet pot pet. aku ng tedi lah byk cakap, kak lyn tu diam je sibuk nk memilih nak ambil mana satu.

bak kata tedi ''Kerana anak kucing bertuah ini kami bertemu dalam limpahan hujan rahmat''

betul. tak dinafikan!!! hujan selebat-lebatnya. rahmat. semoga Allah melimpahkan rahmatNya kepada keluarga kak Lyn kerana menyayangi kucing, kepada tedi kerana menjadi pengantara kami dan juga mak long sekeluarga kerana tak berkira.

tak berkira???? nk tau sebab apa???

sebabnya, malam tu, aku suruh lah tedi pujuk kak lyn amik dua ekor. kesian pulak kan kalau amik sekor je. dah lah belum putus susu lagi. dan aku agak, dorang ni lagi kecil berbanding keadaan mell masa aku amik mell hari tu. so berdua elok kan untuk perkembangan. *mandai2 je aku ni.

siap tedi sms ''dia tak reply lah. marah kot suruh amik 2 ekor''
hahahah, gelak guling guling aku ''tak kot, think +ve. dorang tidur tu. hahaha''

so, bila dah sampai kt cage kucing kucing tu, nampak kak lyn excited sangat. pastu dia confused nak ambil berapa ekor.

nk dijadikan cerita, masa mula mula sampai, mak long kata ''ambillah sekor, yg tiga tu ada orang nk''

tapiiiiiiiiiiiiiiiiii, kemudian ''takpe, ambillah dua ekor''

hahaha...see see. baikkan mak long. bila dia nampak kak lyn macam berminat sangat sangat, terus berubah hati. disuruhnya kak lyn ambil 2 ekor.

so setelah ditelek jantina, ditelek cantik ke hensem ke, kak lyn ambil yg macam mell tu, dan warna hitam sekor. which is tedi kata sepasang [jantan & tino]
* tedi sungguh gigih menelek jantina! haha


akhirnya, si kecik 2 ekor tu, bertukar tuan. harapnya selepas ni, mereka terbela. sesempurna mungkin ye kak lyn!

dan rezeki kami nk berborak lebih lama, tak kesampaian sebab hujan lebat sangat. aku ajak tedi naik atas pekena kopi o cap tupai, dia pun mungkin ada hal lain. jadinya, kami berpisah di tengah tengah hujan.

rasa gembira sebab dapat tolong maklong carikan tuan yg baru untuk anak anak kecil tu. dorang tu tak terbela sangat, sebab maklong sibuk jaga cucu dia. noticed, dorang ada kutu dan sedikit kurap. so, lepas ni mesti segar bugar gemuk gemuk!


tedi, terima kasih ye. next time, kita jumpa lagi minum teh tarik bergelen gelen. =)



aku cakap1: yg lagi 2 ekor dah ada orang booking tau. so adoption closed! hehe
aku cakap2: apa khabar dorang berdua tu ek? kalau kak lyn baca blog ni, tinggalkan komen tentang perkembangan mereka ek.






bubye pengantin~to~be - take care!

2 comments:

ZARA said...

kebetulah. hari ni baru ada kawan datang amek my kitten as well.

i now have another 3 kittens for adoption. tapi tak sure lagi nak bagi orang ke tak... if tak bagi, i will be living with 6 adults and 5 kittens in my apartment...

its just that, everytime nak give away the kittens rasa nak nangis... so cam a bit difficult...

e.t.t.y said...

hai zara.

mmg pun. mesti kita rasa sedih kan. in fact the kittens yg kak lyn ambil tadi, not mine, tp rasa sedih juga.

mungkin ada kebaikan jika u bagi pada orang2 yg sayang kucing.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails