:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, May 11, 2010

tak minat menjahit, tp pasal nk vogue, kena minat juga.

hello hello

lagi 3 minggu ni nak siapkan jahitan manik kt baju kurung warna turqoise ni. ntah dapat siap ntah tak.. tawakal je lah.

baju ni akan dipakai masa kenduri jaja nanti. oleh kerana tema pengantin warna turqoise, kami 3 beradik dengan si mak buyung cheyah, kena pakai baju ni berjemaah. mak dah siap jahit kan, tinggal nk jahit sembat dengan buat mata lalat dekat leher.


mak cukup pantang kalau jahit kt pelipat tu silang pangkah. dari dulu memang mak menyembat je. lagipun memang nampak kemas.

masa nk pergi kenduri huda kt kota tinggi dulu, baju aku tak siap disembat lagi. aku cakap kt mak, alah silang pangkah je.
hoh, terus mak marah aku. siap keluarkan fakta ''kalau orang johor nk cari menantu, dia tengok jahitan sembat ni lah''
oh baru aku tau. tp takpelah, bakal mertua i bukan org johor, tp negeri 9. harap tak cerewet sangat.

ini memang aku nk jahit sendiri. kain tu plain je, kalau tak tambah beads, memang tak naik serilah aku. ah, aku memang sentiasa nk cari jalan lebih menyerlah dari pengantin. haha.

nampak tak sembat tu. aku yg jahit sendiri sebab nk cepat start jahit beads.

beads tu adalah hasil 2 jam. takat tu je. adoyai, bila lah nk siap ni....


nasib baik ada peneman. orang suruh teman, dia bantai tidur pulak. hai lah anak bujang ni..


aku cakap1: teringin sangat nk pakai tudung indon tu, tp macam tak kena dengan muka.

aku cakap2: selendang pink, sudah dibeli untuk dipakai dengan baju ni nanti.


bubye pengantin~to~be - take care!

3 comments:

sI tEDI said...

aku tak minat menjahit.. x kan menjahit. ekekekeke

e.t.t.y said...

sesekali test jari.

Hayati A.G said...

wah cantiknya..sy apun ada baju kaler ni ad match ngan tudung pink jugak..:-)

tapi baru tahu. ada juga yg menilai dari jahitan sembat kan?hehe takutnyer...nasib baik tak dpt mak mertua johor hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails