:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Sunday, May 23, 2010

panggilan lain kt anak anak.

hello hello


aku tak taulah orang lain macam mana. tapi aku, aku akan bercakap sorang sorang dengan anak anak aku. tak harapkan jawapan pun, cukuplah kalau dapat nk luahkan perasaan dengan dorang. pastu, masing masing macam ada panggilan manja selain dari nama penuh siap berbinti atau berbin kan etty. contoh macam:

1) mellinda binti etty
- mal mel mol. tak tau kenapa. tp macam sedap kalau nk panggil ala ala manja.
- ame na mei. ni pun tak tau asal usul dari mana. haha. main sebat je aku ni.
- mal - sebab hari tu ajar thaqif sebut mell tapi dia tak pandai, dia sebut mal. so aku pun kadang kadang terpanggil mal.
- a mell - sebab dah ada adik, aboy. so automatik, kena panggil a mell.
- kak mell - sebab dia kakak kan.
- o mel - mak aku selalu panggil camni. feeling cerita na o mei lah tu. cuma hujung tu mel.


2) adik bin etty
- dak dik dok - sebab mell dah mal mel mol kan. haha.
- adik kedek kedek - sebab feeling nk nyanyi di kocok kocok!


3) boboy bin etty
- a boy - sebab macam pendek, senang
- buncit buncit - sebab perut dia buncit. haha.


tapi, bila panggil dengan nama nama tu semua, dorang tak menyahut sangat. kadang kadang takde respon pun. mungkin masing masing dah tau nama yg penuh kan. in fact kalau aku jerit panggil adik bin etty, adik tak pandang aku. kalau panggil adik je, dia pandang. siapa sangka, kucing ini bijak.



lepas tu, kalau korang gomol, peluk anak anak korang, ada tak dialog yg biasa korang sebut. macam aku :

1. ala butuk butuk *busuk. butuk aaa ya ni. butuk aaaaa. * ya tu - dia
2. gemuk aaa ya ni. - sangat merujuk pada mell =)
3. buntit buntit. buntit aaaa ya ni * buncit - rujuk pada boboy sebab buncit cacing


haaa tu lah cara aku cakap. korang camne pulak?? normal ke aku ni? hahahahahahaha


aku cakap1: aku pun tak tau apa idea aku malam ni, sampai terlahirlah entry merepek meraban ni. hahahahaha.


bubye pengantin~to~be - take care!

2 comments:

Farfar said...

lawak ok kau...

e.t.t.y said...

hahaha.sian ko terpaksa baca entry tu. aku tak tau kenapa aku taip. hha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails