:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, May 11, 2010

10 may 2009

hello hello

* nk kenang balik kenangan 10mei2009. copy paste dari blog sicantikmanisgebus aku tuh. tak payah google, takkan jumpa kot. aku private kan atas sebab sebab tertentu. dan aku takkan update entry baru kt situ. dah ada wedding journal, update sini jelah.


assalamualaikum....
huhu..by bagi cupcakes???
takde maknanya!!!!!
cuppy tu hadiah dari kak DD. order ayam, dapat sebiji juga hasil dari ayam. cupcakes kan diperbuat dari telur ayam gak. hiksssss...
sedap ayam tu.
dah blur tak tau nk beli apa utk birthday blast kan, so try la order ayam kak DD tu.
hasilnya, memuaskan.
thanks ye kak DD.
[kak DD mmg ada mentioned before nk bg cuppy]

ktorg makan kt pj. sebb masing2 tak tau nk makan kat mana, decide la nk makan kt kedai makan je. beli nasi + air, bukak ayam.
tp makan dgn cara yg salah, ktorg tak tuang pun kuah tu, tak squeze pun lemon tu. just celup2 je daging dalam kuah tu.
rasa pun biasa2 je.
balik umah menjamu housemate, dorang tuang kuah habis campur dgn lemon, masa tu la baru terasa kesedapan dia. betul2 sedap.
haha sian by tak dapat rasa sedap nya ayam tu.

takde gmbr masa tengah makan sebab masing2 lapar dan panas gedegang kt kedai makan tu.



:: seketul yg comel ini yg direbutkan ::

:: sama2 merasa, sama2 kongsi ::


:: kuah ayam ::


:: ayam LRC ::



:: makan ng budak2 umah, habissssssss ::



* malamnya pulak, jumpa thaqif anak buah kesayangan ni...

lepas je shopping bag, by anta aku g umah kak ijan, by g masjid. pas by semayang, aku ckp ng kak ijan nk bawak thaqif jalan2. at first nk ajak kak ijan makan skali. abg bard pun takde. tp ada anak makcik bawah tu, tumpang jap. so cam kesian plak kt dia kan.
ohh..thaqif dah besar skrg. da makin naughty tau. bley lak dia panjat atas badan aku dengan kerelaan dia sendiri. aku pun layankan je.

ktorg jalan2 kl je. tak singgah mana2 pun. sebabnya, tak bawak sandal thaqif. at first plan nk playground, tp dah tak bwak sandal, celah mana la kan.
pastu kotrg fikir nk g mcd, kfc atau a&w yg ada indoor playground. tp otak tak bley berfikir kt mana ada benda2 tu sume.
dlm hati nk je jawab ''by, kfc teluk intan ada" hahaha..nk kena lempang ke???

by mmg suka manjakan thaqif. dia bg main wiper la, main hon la. ce kalau aku main sume tu, ada yg makan sedas lempang kan? cisss..sungguh tak adil..



:: suka sangatlah ni main wiper ::

:: owhh, by da ajar dia duduk kt pangku while by driving. pegang stereng sama2.
tp knp la thaqif siap nk berdiri bagai..hahaha ::

:: elooo..i nk tangkap gmbr thaqif laaaaa ::

paling tak syok, thaqif taknak naik umah masa ktorg nk balik. aduyaiiii...sodih lak aiii. betul2 nangis ni. by tau la kan, selagi thaqif nk main, dia gomol eh budak tu.
tu pun tak puas lg tu.
masa ktorg nk ke kereta, dengar lg thaqif jerit2 kt dapur.
by dah tak keruan. [cehhh, mcam anak dio lak]
kesian plak kan kt dia. yola, bapak eh takdo.
thaqif suka kt beg mak etty. cam tau2 je mak etty pakai beg baru.
"tik..tik"
cantik lee tu.
hiksss...



* hadiah tahun lepas yg aku belum pakai lagi sampai sekarang


assalamualaikum...
hadiah dari by???
cukuplah kasih sayang dan perhatian darinya....
buwekkkkkkkkkkkkkkkkkk......
hikhikhikhikhikhik...[mampus kalau dia baca]
ktorg g ikea, by buat suprise nk belikan lampu yg aku suka tu.
suka suka suka...
tak tau plak nk ke sana. tak plan pn. tau2, mlm ahd tu by kata:
"esok kita g ikea eh, beli lampu yg u suka tu"
walaaaaweyyyy.....heaven!!!!!
suka gak suprise2 ni.
tp lagi suka kalau dapat lampu lg satu tu. hiksssss...[tamak]
tak kisahlah, yg penting by yg bg...
besides that, ayam LRC tu by yg bayar [setelah diprovok]
hihihihi..
by g amik kt kak DD kt petronas sg besi. tu pun lambat. hihi.
lampu tu actually nk letak kt umah mak. so bila da balik melaka, baru bley tgkp gmbr lampu tu ye...

thank sayang...i lap u.....
kalau bg byk hadiah, i lapppppp lapppppp lappppppp u lah....
kakakakakakakakakakaaa...


:: carry hadiah ::
:: by nmpak gmbr ni mampuih aku ::


okay tu je.


aku cakap1: wah, tiba tiba macam teringin nk makan ayam ni...tp dah naik harga lah pulak..


bubye pengantin~to~be - take care!

2 comments:

lily lotus said...

eh sedaplah nama budak kecik tu. thaqif

Misz Pinkie Winkie said...

cam sedap jerk cupcakes tue.
comel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails