:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, June 9, 2010

jaja & saufee - bertandang di sebatu

hello hello


hoh, gila kental betul aku update blog dengan cerita kahwin jaja dalam sehari je. respect respect. alangkah bangga nya menjadi diri sendiri kalau assignment masa kt uitm, aku pun serajin ini. hihi.

rumah pengantin lelaki terletak di sebatu. tapi berbatu batu dari bandar melaka.

plan bergerak dari rumah area pukul 12pm macam tu. tp masa tu, masing masing sibuk menebeng depan rumah. aku sibuk taip surat nk bagi kt wak aku. yg lain tu, lepak jelah sembang sembang sebelum keluarga wak usin bergerak balik.

sekali dah kena sergah dengan wak pah. ''korang ni bila nk bersiap ni, dah pukul berapa dah ni anak dara weyyyyyy''
haaaa amik kau, baru terhegeh hegeh nak mandi lah, iron baju lah bagai. aku terpaksa tipu sunat mengatakan bahawa subuh subuh supeei aku dah mandi supaya tak kena leter, padahal gosok gigi pun belum. hahaha.

nasib baik pakai baju songket tu, so tak payah nk iron beria. tudung pun tak payah nk gosok gosok bagai. make up, sap sap soi je dalam kereta. senang je jadi aku ni. dah azali tak payah nk make up beria. ehem ehem. ayat banyakkkkkkkkkkkkkkk maksud.

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....!!!



dia ditugaskan untuk pegang bunga pahar tu. berat gila.

bunga tu, wak wor yg siapkan. even dia cerewet gila sampai buat orang rasa menyampah dengan dia, tp dia memang kreatip gilak. bab bab kehalusan tangan ni, serah je pada dia. orang lain semua lari. haha.

ni bunga ni, kalau kt kedai mau beringgit ringgit. boleh dapat berbelas belas kot.


mentang mentang lalu lebuh amj, masing masing nk race sapa sampai dulu, dia makhluk hensem dan cantik. gilaaaa ah.

adoyai, aku pasrah dapat sedara macam dorang. eh macam tu ek??? dorang pasrah tak agak agak dapat sedara macam aku??? ermmmm..


kampung ni pun panas wok.


perempuan ni, dipaksa jadi pengapit. waktu orang lain pandang aku dengan harapan aku jadi pengapit, aku dah buat muka laaalaaa laaaalaaaalaaa tak dengar tak dengar. hahaha.

kebetulan, macam molek gila baju sedondon dengan pengapit lelaki.


hoh, macam lah korang tak kenal perempuan yg over nau beria tu kan.


sekali lagi??? i said - no comment. dush!!


huh, nan dah pakai dslr canon??? canggeeeeeehhh budak budak sekarang. i boleh jadi model sepenuh masa eh....



adoy...sedihnya muka aku. setelah asyik failed je upload, aku malas nk pilih. ni lah hasilnya gambar separuh nk senyum ke nk masam. hahahahaha.


balik sebatu, penat gila. tidur kejap. pastu sambung kemas padahal aku tolong ringan ringan je. yg lain, jadi tukang karut je aku.


okay selesai hutang piutang. lepas ni, mungkin ada lagi entry yg berkaitan. cuma maybe take time. yg penting, nikah, hari sabtu dan hari ahad, sudah ku publish kan untuk tatapan uols semua.


oh pada yg tak tau. aku ni keturunan jawa. so wak tu bermaksud pakcik atau makcik. tak kira lelaki atau perempuan.


okay, akhir kata, selamat pengantin baru. eh, baru nk wish ke?? =)

2 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

swettnya.
dah lama tak g kerja kawin.
member2 pon ramai dah kawin.
tinggal lin jerk.
aduhai..takde komitmen lagie nak kawin.
hehe..boleh ker camtue?

e.t.t.y said...

takpe, kang lin kawin, merasa nk buat kerja kahwin ramai ramai.

tp penat wok.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails