:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, June 25, 2010

update adik.

hello hello


adik masih lagi bersama keluarga kami. ada perkembangan positif dan negatif. nk cerita yg mana satu dulu ya?

positif.

nampak macam dah okay, nampak macam tak okay. tp dia dah boleh mengeliat, dah boleh garu telinga sendiri.
tp masih degil nk makan. kena paksa. minum pun, since i bagi air zam zam, looks better. yelah, air zam zam kan air yg paling bagus. sebelum bagi dia minum, i selawat dulu. niat supaya adik sembuh.

i juga dah boleh terima takdir kalau adik pergi. sebab tak tahan tengok dia kesakitan. lepas je solat, i memang minta permudahkan nyawanya diambil. dah tak tahan nk tengok dia sakit lagi.
tapi kalau umur dia panjang, lagi i suka dan bersyukur sangat sangat. dan i boleh tunaikan nazar i jugak.

td bawak turun. dia dah okay sikit. mungkin sebab indoor cat ni dia bosan duduk dalam rumah. so bila kt luar, macam seronok gila.

dia dah pandai nk mintak mak belai. bila mak tidur atas katil je, dia naik atas katil, tidur dengan mak. tapi bila turn i nk tidur dengan dia, cepat cepat dia tidur bawah. kecik hati.

negatif.

baru je rasa gembira atas perubahan di atas, tadi adik muntah. busuk gila bau dia. warna coklat pekat. adalah seketul darah keluar sekali. bila i pegang, darah tu macam cair tp berketul.
korang ada idea positif kenapa darah keluar??
tak mau lah fikir negatif je kan.
pendapat i, dia keluarkan bisa bisa dalam badan sebab dah lawan dengan air gamat. oh i still continue pakai air gamat jugak.

tu je yg negatif. mula mula macam dah happy adik dah okay. ni dia muntah busuk plus darah, terus rasa tak keruan. bau muntah dia macam bau taik cirit dia. confuse lah!

i plan nk bawak adik pergi gov vet hari isnin. tp isnin pack sangat. i ada 2 interview kt melaka dan seremban. by pulak hari selasa sampai jumaat ada kursus kt kl.


anyone boleh tolong i hantar pergi ayer keroh next week?? nanti i bayar duit minyak.

2 comments:

arina said...

muntah? hrmm. susa lah nk bg pendpt sbb x pnah plak kn. tp in positive side, maybe betul dia kuakn toxic2.

tp kalw dia dh gerak2 tu ok dh etty. dlu my two kitties pn sakit mcm adik jgak, mcm kena virus la. termenung baring. thn seminggu 2 je trus mati.
adik nie kira ade hrpan lah. insyaAllah. yg penting etty bwk dia pg jmpe vet.

Misz Pinkie Winkie said...

hope adik semakin pulih.
adik oo adik..pulih cepat yer sayang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails