:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, June 9, 2010

jaja & saufee - malam nikah

hello hello


entry sebelumnya - persediaan sebelum





aku sorang je duduk dalam bilik pengantin. sebab lari dari kesibukan majlis dan sebab nk dapat kipas. hahahaha. mak andam pun sporting je. dan aku gunakan kuasa veto aku untuk memarah budak budak yg tak reti bahasa nk masuk bilik pengantin.

teringat zaman zaman dulu, kalau ada kenduri, budak budak diharamkan masuk bilik pengantin masa pengantin tengah bersolek. ada sorang makcik yg jadi guard. so, masa kanak kanak dulu, jangan haraplah nk menebeng masuk dalam bilik pengantin belajar make up. kalau dulu boleh masuk bilik pengantin, agaknya aku dah master bab make up ni kan. hehe.



sementara nk tunggu pengantin lelaki datang, ni ada upacara apa ntah. pengesahan dari pengantin perempuan kot. dan juga penyerahan wali.

masa ni, kalau ada yg cembeng, boleh nangis nangis. macam kawan aku dulu. baru je serah wali dah menangis. sungguh tak kental. yg jaja ni, kitaorang siap gelak gelak.

tok imam tu masa nk confirmkan mas kahwin siap boleh buat lawak.

''mas kahwin ikut negeri melaka rm40. kamu rasa cukup ke?? tak nak mintak lebih ke? mintak jelah, kalau mintak mana tau kot kot boleh dapat rm1k''

=)


eh, ni actually gambar masa nk batal air sembahyang. tp minta maaflah, aku dah penat susun gambar. hehe






ni bukan gambar tengah akad. masa akad nikah, aku letak video mode. pastu dah habis majlis, aku suruh saufee tengok, dia malu. hahaha.


sedih wok. tp tak tunjuk. yelah, kami membesar bagai johan sama sama. aku lahir 10 may, dia 30 may. beza 20 hari je. dulu masa kecik kecik, baju, kasut semua sama. kalau family waksal balik kampung je, kitaorang berdua buat tukar tukar hadiah.

waktu tu, aku je lah dapat hadiah best best. yelah, dia beli kt bandar. hadiah aku untuk dia, beli kt kedai runcit kampung je. rasa malu pun ada sebab hadiah ntah apa apa. haha.

pastu, birthday aku, dia tak pernah lupa nk bagi hadiah. sampai lah sekarang. tp aku je selalu lupa nk bagi hadiah kt dia. adoyai....

tp nk buat macam mana, even aku kakak, jodoh dia sampai dulu. langkah bendul. haha.

lepas ni, keadaan tak macam dulu yg mana kitaorg boleh nk keluar sama sama, tengok wayang sama sama. sedih woooookkkk.




nampak tak, ingatkan crown rupanya ada jurai jurai. cantik.

eh saufee tak cium dahi lah masa ni. takde orang tua yg nk ingatkan pulak. patutnya kn selalu ada makcik makcik yg cakap ''cium dahi, cium dahi''

hehe. seperti biasa, aku yg over. tp tak tercakap pulak masa ni. aisehhh. kang kalau aku cakap, kantoilah aku yg teringin jadi pengantin. hahahahahha.


okay, done nikah part. will continue kejap lagi kalau aku rajin nk menaip lagi....daaaaa..



bubye pengantin~to~be - take care!

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails