:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, June 30, 2010

lama betul tak menaip kan. nahhhh...baca.

hello hello

ayoyo. kakak abang adik minachi ane semua. sorry sorry lah, banyak sorry sebab lama sangat mendiamkan diri. hectic gila hidup sejak kebelkang ---- erk, tak reti nk eja.

eh, belum dapat kerja lagi, tapi dalam usaha nk dapat kerja lah tu. so bila ada interview, kena study sikit kan. blogwalking masih rancak, tp tak tinggal comment. sebenarnya, jengah blog orang, tp blog ni aku tak bukak pun. haha.

okay okay, cerita serba sedikit eh. kang ada masa, sembang banyak banyak sampai muntah kuning.


mell.

gemuk betul pompuan ni. eh betina. siap aku ingat dia bunting kot. tapi japp, dia dah zasss kan? camne boleh bunting. tp memang gemuk gila. sedap peluk!!!
tapi mell, jangan risau, mummy tetap sayang mell.
suka tidur kangkang, tp tetap comel dan anggun. selalu gaduh dengan mak sebab suka tidur tengah jalan dengan badan yg gemuk tu. hahaha.

boboy.

sejak adik sakit ni, dia rapat dengan mell. main pun berdua tu jelah. tu pun sama jugak. nama panggilan terbaru ''ah boy da boy, debab...''
memang debab. geram nk picit picit je perut kasi keluar taik. haha.
pastu suara dah lain. aku memang suka lawan lawan mengiau dengan dia sebab ah boy ni suka melawan. tp bila keluar suara comel dia, alahai, comel sungguh. geram rasa nk gigit.

mell dan boboy.

2 ekor ni suka sangat kt cicak. mak aku pulak, senang hati betul carikan port cicak pastu dukung mell suruh mell nampak cicak tu. mell adalah terel okay tangkap cicak dan dia sangat teliti.
dan mell sangat baik hati serta kakak yg penyayang. dia dah tangkap cicak, dia bagi kt ah boy. ah boy kerjakan cicak tu sampai mati, sampai tersiat siat kulit. aiseyyy, macam kesian kt cicak tu, tp nk buek camno???

eh, ah boy dah vaccine dah cite kan???
turn mell yg kali kedua aku rasa nk buat skali dengan ah boy nanti.

berdua ni suka makan ikan rebus. tapi adik tak suka.


adik.

haaaa, mesti ramai tertanya tanya pasal adik. alhamdulillah, berkat doa kalian semua, adik dah sembuh. tapi belum sepenuhnya. cuma dia dah pandai makan sendiri dan kuat makan.
badan masih kurus. tp syukurlah, dia dah boleh makan macam biasa.

aku terkejut kot dia baik tu. tapi of kos lah gembira kan, sebab Allah dengar doa kita semua.
terima kasih ye korang.

tapi sejak sihat ni, dia ada tabiat pelik. dia suka makan ayam goreng, ikan bilis goreng, karipap sardin, roti, ikan bilis mentah. ya Allah, bukan aku tak halang dia makan semua tu, tp mak lah cakap, jangan di halang halang. tengah nk baik tu, bagi je lah apa yg dia nak. so aku pun bagi. orang lain tak heran pun makanan tu, tp dia heraaaaaan sangat. kalau tak dapat ni, stok mengiau tak henti henti. tp seronok jugak sebab at least ada selera kan.

sejak baik, rapat pulak dengan mak. bila mak panggil jom tido, terus ikut mak masuk bilik. tidur atas katil mak, kt celah kaki mak. erm, aku pulak yg kecik hati.

oh ye, aku masih bagi air gamat dan air zam zam. air air tu semua, aku bagi jugak pada mell dan ah boy.

mell, ah boy & adik

dorang dah tau adik dah sihat, masa ni baru nk main main dengan adik. agaknya, dorang dapat rasa adik dah balik pada dorang, so dorang pun rasa seronok.
paling tak boleh blah, dulu kan adik yg mafia. dia lah yg pailang, buli ah boy, gigit mell. tp sejak baik ni, terbalik tau tak.
suara ngiau mintak tolong tu bukan suara ah boy atau mell, tp suara adik. paling suka buli adik, ah boy lah.
hai lah boboy debab, balas dendam eh.

dan paling gembira, dorang dah bertiga balik. time makan paling gembiraaaaa. walaupun bising, tp aku bahagia dengar suara 3 kesayangan aku tu. paling comel, berak pun berjemaah tiga tiga sekali. adoyaiiii.


aku.

eh nk update jugak??? hehe. kelmarin ada 2 interview di lokasi dan negeri yg berbeza beza. sempat jugak jumpa dengan kawan baik yg baru kahwin, dan sedang bunting. ha jangan main main, bunting pelamin okay. best kot gelak macam setan. eh tiba tiba yg tengah bunting tu lupa yg dia tangah bawak budak, siap nk gelak kuat kuat, siap carut bagai. ngeng betul!

dan aku masih berusaha cari kerja di melaka. akan aku cari jugak kerja kt melaka sampai aku dapat. sebab aku nk kahwin dan nk duduk serumah dengan laki aku. aku dah tak mau PJJ lagi.


okay, terima kasih yg doakan untuk adik agar dia cepat sembuh. aku tak mampu nk balas budi baik korang, semoga Allah je yg balas dan memberi kerahmatan pada korang semua.

terima kasih sebab singgah kt blog ni.


aku cakap1: perasan tak ada link untuk semua cerita adik. kt atas tu eh, yg ada gambar adik. ada masa, aku buat review untuk sakit adik ni. untuk dikongsi sama sama.

4 comments:

arina said...

im glad that adik makin sembuh. kirim slm syg kt adik, mel n ah boy. post la gamba baru dorank. especially adik yg dh sihat n mel yg gemok tu. hee.

Misz Pinkie Winkie said...

syukurrr adik sudah pulih.
alhamdulillah, Allah dengar doa kita.
semoga adik cepat gemok dan kuat makan.

sI tEDI said...

setiap entry budak2 wajib tepek gambau!

take note!

la la la la

e.t.t.y said...

arina - itulah rasa puas hati dan gembira sangat sangat. insyaAllah, will upload the pics later. tq anyway.

lin - terima kasih jugak pada lin sebab bagi sokongan dan berdoa untuk adik.

tedi - hikss. amboi...okay okay, jap g letak gambar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails