:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Saturday, July 10, 2010

amboi amboi, landing tempat baik nampak!

hello hello

musim panas ni, bukan je manusia tak selesa. kucing pun sama.

anak anak aku, masing masing take port kt toilet. kalau kat tempat biasa takde dorang, last port nk cari adalah di bilik mandi.

kadang kadang, terpaksa gaduh dengan dorang. ''tepilah nk mandi lah boy. sibuk je tidur sini''

ah hah, memang ah boy je rajin tidur dalam bilik air. bukan tidur tidur kucing tau, ni stok tidur mati punya. aku memang lah tak kejam sangat nk jirus segayung air kan. renjis renjis dipilis je. tu pun buat tak tahu je. sabar je lah mak.

bila nk dimandikan, tau pulak takut. macam macam perangai.


ni bukti. dorang ni, kalau tidur betul betul tangan kena bengkok. tu baru tunjuk sedang lena diulit intan mimpi. kalau tangan tegak je, tidur main main je tu.


tapi, kalau dah berjemaah tu, apa pulak ceritanya? kita nk berak pun, macam kena merayu habis habisan suruh keluar. aduhai.....

agaknya sebab faktor lantai toilet ni cepat kering, tu yg dorang suka tidur dalam tu. nasib baiklah aku memang rajin nk sental & mop lantai jamban. kalau tak, hari hari lah korang kena mandi.

patutlah aku mencari mana pergi semua budak. sekali tu, haaa bertiga berkumpul sama sama. macam macam tau korang ni!


''meh lah mummy. best...tejukkkkkk''


ni lah agaknya yg orang selalu cakap ''bersih toilet, macam boleh baring baring tidur''

hahahahahaha. kau nk cakap yg kau rajin ek etty??? podah. sebab ada budak bertiga ni je kau rajin, kalau tak kau malas jugak. eh tak. sebab baru beli mop baru kt pasar malam pantai puteri tu je kau rajin mengemop. sebab tak payah nk perah pakai tangan kan. konon canggih lah mop tu kan????

kahkahkahkahkahkahkah.


mop harga rm15. sejak tu, hari hari aku mop lantai. lantai pun dah licin. hari hari budak ni terjatuh macam main skate pulak. hehe


update: baru perasan, tajuk entry macam tajuk dalam entry blog misz pinkie winkie. tak sedar. tapi tak tiru tau lin. kita ada kimia! *hugs

3 comments:

meowwmania said...

wahh berewang dlm toilet, tejuk yer...mummy meoww nak join bulehh?

e.t.t.y said...

buleh buleh. jom. mummy kita dah mop kasi licin macam cermin lah!

anizarina said...

haha..bubuye pun klo umah agak panas..dia pun uska dok dalam bilik air..adei..mujur laa bilik air tuh kering..nk kene sentiasa mop + make sure bilik air bersih lah..klo tak..jenuh laa nk mandikan bubuye selalu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails