:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Sunday, July 18, 2010

tutorial auto publish.

hello hello


huh, baiknya hati professortakjadietty ni buat tutorial.

kalini, nk buat tutorial macam mana nk buat auto publish. shaz tanya, camne nk buat. haaa, meh sini tunjuk ajarku sifu. =)


1. taip entry macam biasa lah.

2. pergi kt post option kt bawah entry tu.

3. bila tekan kt post option tu, nanti dia keluar belah kiri pasal comment, belah kanan pasal date & time publish. so boleh tukar lah date & time yg kita nk entry tu publish nanti.

* tengok contoh tu eh.

4. tekan publish post.



lepas tu, automatik page pergi ke edit page. tengok kt situ tulisan merah ke orange ntah, dia tulis scheduled dan time dia publish. dan kt atas tu, dia tulis date publish dan masa dia sekali.

contoh esok hari 19/7/2010 at 12:00 pm

haaa, cenggituuuuuuuu.....


jangan taip blog kt office, kang boss marah. buat siap siap kt rumah, esok reader boleh baca. senang kan!

okay, selamat buat auto publish!!!


aku cakap1: belajar dari bawah. sama macam esok. haish....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails