:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Wednesday, July 14, 2010

mencecey je kau ni...

hello hello

sorry lah lama tak update cerita baru pasal anak anak. nk bagi diri sendiri leisure time sebelum bekerja. haha. ish apsal lah aku ni poyo sangat. macam tak pernah kerja kan sebelum ni. ish ish, macam tak rela je nk lepaskan title panganggur terhormat vvvvvvvvvip tu. haha.
* aku lempang diri sendiri boleh tak agak agaknya???


aku kan, suka jadi stalker kawan kawan lama kt facebook. kadang kadang berialah aku nk ingat email ke, nama kawan kawan lama. in fact bekas bekas pakwe dari zaman sekolah rendah dulu. kau gila, sekolah rendah dah pandai bermain cinta??? hahaha. hot chick kata kan.
ya ampun, kenapa kau macam ni etty????????

ingat ye, stalk je tau. nk add, aku akan fikir berkali kali sampai dah tak mampu nk fikir lagi.

paling menyampah, bila stalk kawan kawan laki, semua budget kahwin awal. eh helloooo, sekarang ni zaman lelaki kahwin awal ke????

bukan kawan kawan aku je. kawan kepada kawan aku jugak macam tu. si yaya lah siapa lagi. well, memang kadang kadang rasa terancam okay. haha.

kalau member gegirl tu, orait lah gak. perempuan kahwin awal, well memang patut kot. aku je yg lambat seru. so bila tengok gambar budak perempuan kahwin, tak heran de. yg heran ni, tu haaa budak budak yg dulu masa sekolah, tak semenggah habis. muka pailang, kerja kau asyik nk turun naik 'takhta' perhimpunan je. haha.

aku budget, budak budak samseng tu, kalau dari kecik dah samseng, sure lah dah besar pun tak boleh harap kan. ternyata sangkaan ku meleset. dah besar, fahrin ahmad pun kalah! hoh, dulu muka pailang, samseng gombak, tp mak aihh. menyesal gua tak ngorat lu dulu wey! haha.
tu lah, jangan pandang rendah pada samseng samseng kampung eh. dulu samseng, sekarang dorang hero remaja. ke hero majalah mangga? kahkahkah.

lepas tu, bila dah ada rasa tak puas hati kenapa ramai budak lelaki kahwin awal, aku pun gosip gosip lah dengan yaya. tak puas lagi tu, gi kutuk kutuk mana dorang dapat duit ni wey?? pinjam along ke? buat loan bank bape riban? ke perempuan tu yg support??
hahaha, gila kejam nk mengutuk orang yg negatif je kau ye etty & yaya!!!!!

ala, tp zaman sekarang, buat loan nk kahwin pun bukan isu besar lagi dah. rasanya, separuh dari jumlah orang orang nk kahwin submit loan form kt bank rakyat. haha. interest rendah katanya.
expenses nk kahwin bukan macam dulu wey. sekarang makin lama, makin mahal.
okay tak mau cerita lebih pasal ni.

satu hari, jalan jalan dengan yaya. so, bila keluar berdua tu tak sah kalau tak bercakap pasal kehidupan dan gosip gosip kan.

pastu aku cakap ''aku ingat dulu, masa part 6 kita nk separate tu, izan ada kata lagi 10 tahun kita buat reunion''
''eh apsal lagi 10 tahun?'' yaya tanya balik
''yelah, mungkin masa tu masing masing dah ada career, ada life, ada family...erkkkk....yaya, cuba bayangkan, lagi 10 tahun tu, kita buat reunion. sekali kita je yg belum kahwin. apa pendapat kau?''
sekali tu serentak kitaorang jawab ''loser!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!''

hahahahahahahaha

''ada career bagus, gaji besar, tp kalau tak kahwin kahwin dan menjadi andartu, itu memang tidak boleh dibanggakan sama sekali. gila aku tak sanggup nk hadapi kawan kawan. aku tak mau datang reunion tu nanti etty''

''bila dorang tanya, ko ng bobo lagi ke? bape tahun dah kawan tak kawin kawin?? itu pun dianggap oh tidak, bila seru kau nak sampai'' aku cakap pulak.

yaya ''ko at least ada pakwe. aku??? mau aku upah orang jadi pakwe aku''

aku ''haaa, bagus gak tu. upah yg hensem. mana tau terus lekat jodoh''

''ish janganlah fikir pasal tu...takutttttttttttttttttttttttt!''

betul tak???

lelaki tak kahwin umur 30 an takpe lagi kot. jangan perempuan. dengan masyarakat sekeliling yg sibuk bertanya, dengan keluarga lagi. aduhai. jangan lah aku terkena bab bab ni.

tapi, kalau belum lagi sampai jodoh nk buat macam mana kan. kena tau ajal maut di tangan tuhan. kena lah berusaha lebih kan supaya jodoh sampai cepat.

bab aku pulak, dulu target memang nk kahwin umur 25. tapi nampaknya tak kesampaian. tu lah dah kata, kita merancang, Allah yang tentukan. kalau dah termaktub dalam loh mahfuz yg jodoh kita sampai umur 26 tahun, umur tu lah kita kahwin nanti.


okay, mari top up balik saving asb supaya boleh kahwin cepat dan tak dianggap loser. haha

bye.

5 comments:

meowwmania said...

jom kita kawin beramai-ramai huhuu..

tp susahnya nak jupe yg mcm abah kite kann haihhh....

Misz Pinkie Winkie said...

hhahhha.
tau takpe ..perempuan kalo tak kawin bila dah umo cecah 30..pastie akan dianggap andartu.

lin dah 27 tahun tapie tak kawin lagie..kalo dah 30 pon tak kawin gak..alamat sambar jerk la mana yang sempat...hhahhah..
gila desperate.

e.t.t.y said...

meowwmania - jom. buat sekali harung, mesti best & havoc. tema kucing. amacam, ada branssss?

lin - hahahha. ngorat fahrin @ remy ishak, agak2 dorang layan tak?

Papa meow said...

Kawin? sensitip nye hehehe...

klu dah jodoh x kemana, klu x de x de lah hehehe

x berduit kawin simple2 udah le, ambil yg wajib :D

e.t.t.y said...

papa meow - mmg nk ambil yg wajib je, tp mengenangkan keluarga, byk jugak yg perlu dikeluarkan. hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails