:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Saturday, July 3, 2010

operasi mencari kucing...

hello hello

satu hari...

y: etty, kuar jom. carikan aku kucing. memey kt rumah tu dah macam orang gila. asyiklah nk gigit aku je. hari hari kena lempang ng aku.
e: jom jom. kt mana eh? haaa, hari tu masa aku pergi umbai, banyak gila kucing. cantik cantik pulak tu.
y: okay jom pergi umbai.

haaa, begitulah mukadimah upacara mencari kucing. eh, aku tak tahulah mencari ke menculik. gaya macam menculik je sebab masing masing perangai macam samseng jalanan. tak padan perempuan, handal dan tangkas bab bab melarikan kucing ni.



dan taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....kucing baru yaya. kasi meneman si memey gedik tu. yaya bagi nama dia baby....alooor lorrr, baik betul duduk elok elok dalam kereta ye. tak macam mell. meraung macam kena dera!

alkisahnya, kami pergi malam minggu. punyalah ramai orang kt ikan bakar umbai tu. pastu macam pelik, mana pergi kucing kucing? sebab hari tu pergi banyak gila. macam macam warna ada. lupa lak, hari tu pergi malam apa pulak kan. of kos lah takde orang sangat. =)


kitaorang berpusing cari kucing. tak jumpa jumpa. sekali tu, kt satu jalan ternampak kelibat kucing putih. terus lah kejar. nasib baik, behave je kucing ni. cecey, mula mula kenalah buat buat macam nk beramah mesra je kan.

sekali tu, ''ya, masuk dalam beg lah. macam jauh je kita nk patah balik ni''

masing masing dah cuak. eh, buat salah ke kitaorang ni?? hahahahaha.

rupanya, walk way yg kitaorang salah sangka jauh tu, betul betul jalan masuk yg kitaorang mula mula menapak tu. tengok, punyalah takut kan. hahahahahahhaha. memang confirm pencuri!!

dah tu, apa lagi, berlari lah kitaorang dengan kucing dalam beg. gila ah. tak pernah aku buat kerja macam ni. sampai kereta tercungap cungap.


kucing ni, macam tak bertuan, macam bertuan. badan dia bersih. tp badan dia jugak yg kurus melengking.


hala je makanan, lapar gila kot.



minah ni, suka gila kot ada kawan baru. takdelah dia menggila lagi gigit tuan dia. tiba tiba teringatkan perangai mell masa kecik kecik dulu. macam ni jugak kot. asyik lah menggigit. sebab takde kawan. bila adik datang je, terus behave.

so memey, pasni baik baik eh. belajar berkawan tau. good girl......


cuba korang bagitau aku, salah ke tindakan kitaorang ni??? dikatakan mencuri jugak ke???
tapi kitaorang bukan buat tak baik kt baby ni, kitaorang nk bela baik baik, bagi makan sampai gemuk.

eh, tu kucing terbiar kan??? kira kitaorang menyelamatkan kucing terbiar lah kan?? lebih baik dari beli kucing yg konon konon breed persian sampai rm5oo. betul kan?

tapi kalau kitaorang nk mintak izin, pada siapa? takkan nk pergi satu satu gerai tanya ''ni kucing akak ke? kalau kucing akak, saya nk bawak balik boleh. kena bayar berapa ek?''

sekali ambek kau, kot kot kakak tu balas ''bayar harga macam kucing parsi. yg macam kt mudah. com tu.''

haaahahahahha ambeek kau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



alkisahnya rumah aku takde carrier, pasal ni lah. yaya nk bawak budak berdua ni pergi vaccine.

3 comments:

sI tEDI said...

x salahlah etty.

dekat situ mmg bersepah org buang kucing.

kita nak selamatkan. :(

tapi kalau nak anak kucing ada 2 orang melaka tgh buat adopter untuk anak kucing derang.\

check sini

http://www.petfinder.my/pets/12779/

http://www.petfinder.my/pets/12822/

dan ini dia banyakkkk kucing. kecik dan besar pun ada.
Doktor veterinar ni. :))
http://www.petfinder.my/pets/12476/

war2kan lah kalau2 kawan2 etty ada yg nak :))

TQ

meowwmania said...

hahah klakar ler...

tp x salah pon amik kucin terbiar tu utk dibela, rasanya lg mulia perbuatan tu dr kite berhabis duit beli kucin kat petshop kan ;)

e.t.t.y said...

fuh fuh. nasib ada org backing. haha.

tedi - yaya tu bukannya banyak masa nk membela. kalau adopt yg kitten tu, ntah hidup ntah tak. hehe.
tp nanti insyaAllah, bgtau kt kawan kawan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails