:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Tuesday, July 27, 2010

ayo yo. buah buahan ni untuk manusia lah.

hello hello


[auto publish entry]


hari tu balik dari medical check up, singgah pasar besar. sebab dah ternampak ada berkodi kodi rambutan warna kuning dan merah. owh, aku memang hantu rambutan. i lovessss rambutan! haha.

jadinya, aku angkut lah 2 kilo tu naik bas. kuning sekilo, merah sekilo. lepas tu bayar rm6. apakah?????? terlebih ke????? hahahaha, aku memang camni. biol sket! that why najib selalu marah aku sebab agak clumsy. main bayar je. padahal aku nk 2 kg = rm4. cessssssss.

nasib baik yg menjual tu pakcik dah tua. takpe. aku halalkan. anggaplah aku sedekat jariah hari tu.

lepas tu, pergi ke area jual sayur sayur kampung. beli buah sentul. tak tau buah sentul tu apa?? pergi google. tapi buah ni mahal owhhh. sekilo rm4. kt area pokok mangga, banyak pokok ni. kena musim dia, uhaiiii. aku baru je berjinak jinak dengan buah sentul ni. sekali makan, peghhhh, nk lagi. tapi buah ni ada musimnya. so susah sikit nk cari. kebetulan cari hari tu, musim dah tiba. syurga. tp aku beli setengah kilo je. jadilah. kt rumah pun bukan ada siapa. * alasan malas nk angkut berat berat naik bas! haha


sampai rumah, budak budak ni ingat aku beli ikan apa?????? dia serbu plastik buah buah tu macam serbu plastik yg penuh dengan makanan dorang!

cium cium. macamlah buah rambutan tu berbau ikan ke apa kan. lepas tu, pelik tengok semut besar besar. nk main kejar kejar dengan semut. serius wey. adik berkejaran dengan semut semut hitam tu. kelakar je tengok!


tengok. sampai tertonggeng tonggeng!


okay lepas kerjakan warna kuning, kita kerjakan pulak rambutan warna merah ni. nampak menyelerakan!


digigit kulit buah tu.


aku pun sua kan buah tu kat adik. first time, selama aku bela kucing berpuluh tahun, inilah kucing pertama aku yg makan buah rambutan. buah durian tu memang pernah ada kucing aku makan dulu. ni rambutan. first time bagi aku. bagi korang tak tahulah. share share lah ye.

adoi lah adik. pelik awak ni tau. mell biasalah, ambil bau je. terkemut kemut hidung. comel je mell ni.


aku pernah juga bagi dia makan langsat. dia jilat jugak. dia suka makan yg manis manis kot.

hari tu makan donut. dia sibuk nk. aku bagi karipap dia tak mau. nk donut jugak. dia makan! lepas tu, makan kuih lapis. aku bagi selapis, dia habiskan!

adik........!!!!!

tak bagi kang merajuk. jangan main main. kucing aku kuat merajuk okay! macam tuan dia.
hehehehehe.

4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

hehhhe.
comelnya mereka.
peliknya adik maran rambutan.
adik jgn makan rambutan bebanyak nantie sakit perot.
hehhhe

meowwmania said...

wahh mmg pelik lah...klau durian tu biase hehe

Juz Call Me Sharz said...

rambutan xpernah lagi bersua ngn baby kite.. hehe.. :)

e.t.t.y said...

cuba korang terai. kot kot terjangkit jugak kt kucing korang. haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails