:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Sunday, July 25, 2010

tahniah uteh!

hello hello

semalam, budak budak bertiga tu dapat tetamu. tetamu dari jauh. tetamu yang jauh lebih besar dari dorang sendiri. hehe.

uteh.

yg terbaru, uteh dapat 2nd place kategori domestic long hair (DLH) siang tadi. sempena dengan cat show kt dataran pahlawan.

ye. aku tak pergi. sebab aku ingat, cat show tu hari sabtu. sendiri buat entry, sendiri yg lupa. ntah apa apa. so bila otak dah set, pergi hari sabtu, pergi hari sabtu, jadinya aku dah bersedia hari sabtu je. sekali tu, bila diberitahu rupanya hari ahad, aku macam tak bersedia nk tukarkan tentatif aku. so tak pergi lah jawabnya tu.

aku memang macam ni dari dulu. kalau aku bekerja, masa untuk keluar adalah hari sabtu. ahad aku duduk rumah. tak tahu kenapa. memang macam tu dari dulu. kalau ahad tu, nk keluar punyalah malas. hari sabtu, nk keluar sampai subuh pun takpe. asalkan ahad ada kt rumah. tp dengan najib, aku oooonnnnn je. hehe.


mula mula, budak budak ni welcomed uteh. dok lah cium cium carrier tu. hissing tu biasalah. tapi dorang tetap nk tahu, makhluk apa yg wangi sangat ni. wangi sebab uteh baru lepas grooming.

tu, tuan dia tengah nk umpan uteh keluar dari carrier. malu malu pulak kan.


yeah, kucing besar dah keluar. kembang semangkuk bulu ah boy.


suka duduk bawah meja. risau je bulu dia kotor. penat je hantar grooming kan.

uteh ni garang rupa rupanya. lepas je bapak dia balik, baru dia tunjuk kuasa. haha. sampai budak budak ni tak keluar bilik.

masa mula mula dia keluar cage, yg diterkam adalah adik. ooh dia tak boleh pandang adik okay. asal ada kelibat adik je, dia nk kejar adik. agaknya merasa yg ada kucing lagi hensem dari dia. haha. kesian adik. mula mula dia yg tegur uteh, lepas tu dia pulak kena kejar.


last last kena quarantine. pinjam cage mell. tp cage tu tak berapa muat untuk uteh. malam tadi, dia tidur dalam carrier dia sendiri. carrier tu lagi besar dari cage.


pukul 730, abg syamsul nk ambil dia, bawak pergi register. selamat tinggal uteh. uteh tak berak pun, so maknanya takdelah rezeki nk sampai sini lagi. ntah, kalau manusia pergi sesuatu tempat, pastu berak, maknanya nk singgah lagi. ke tak boleh diguna pakai untuk kucing??? hahaha. mandai mandai je aku.


dah masuk carrier, baru ah boy teringin nk dekat dekat ye. tapi uteh steady lagi dengan ah boy.


tapi, bila time adik, haaa kau hampir terbalik carrier tu. punyalah dia nk dapatkan adik jugak. agaknya kalau dia dapat adik tu, mau lunyai adik dikerjakan. badan uteh je dah 3kali ganda dari badan adik. hai la korang!


eh, nampak tak gambar mell???? mana mell???? mana anak dara tu???

seperti biasa, kalau ada tetamu je confirm dia tak keluar bilik. memang dari dulu macam tu. abg syamsul dah balik pun, dia kt bilik je. tak berani nk jumpa uteh.

eh, actually dulu sebelum mell dineuterkan, kami ada plan nk jodohkan dorang berdua ni. tp nampaknya hasrat tak jadilah. mell sudah dizasssss.

uteh ni dah ada anak sekor. bini dia nama darlie. kucing american short hair yg macam maria tunku sabri punya kucing whiskas tu. sebijik macam uteh jugak warna dia. yg uniknya anak uteh ni, bulu dia putih, tp abg syamsul kata bila dia stress, bulu dia tukar sikit ke warna oren. jadi, kawan abg syamsul bagi nama pureen. putih + oren.


okay, apa apa pun, tahniah lah uteh, abg syamsul dan kak sara. nanti senang senang datang melaka lagi ye.

3 comments:

Papa meow said...

Tahniah Dak Uteh :D

Juz Call Me Sharz said...

wah budak2 dah semakin gemok la!!!

etty said...

papa - okay, nanti sy sampaikan pada papa uteh.

sharz - memang pun. kuat makan!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails