:: the real love for us.... ::

Daisypath Anniversary tickers

najib & etty

Daisypath Anniversary tickers

:: tunang~tunangan ::

Daisypath Anniversary tickers

:: umar raihan ::

Lilypie Third Birthday tickers

:: mari ikut saya ::

Friday, July 9, 2010

wedding theme - magenta

hello hello

aha..cak!

dah ramai confused, ni blog wedding journal ke cat journal? haha. aku pun confused misi dan visi blog ni diwujudkan sebab apa. kahkahkah.

okay, aku malas nk buat blog lain. 2 in 1 aci tak? takpe, aku tak kedekut letak label. label pasal anak anak, yg huruf H panjang berjela tu. kalau pasal kahwin, label kahwin lah kot. aku lupa sebab dah lama tak cerita pasal kahwin.

tapi, harini aku nk cerita pasal kahwin pulak. silalah baca! oooo mentang mentang takde cite anak anak, korang tak suka ye....babap kang mahu?


okay, dulu aku plan dengan najib [wah sudah tukar panggilan], nk bertemakan merah. aku suka combination merah, putih & hitam. putih masa nikah of kos, nikah mungkin malam berinai pakai songket tabur warna hitam [klasik kan?] dan merah on our reception. mungkin gabungan lace dan songket, mungkin lace sahaja atau mungkin songket sahaja. yg penting merah!

dulu masa tengah fikir merah tu, tak ramai pakai merah. mungkin sebab ramai tak berani sebab merah ni susah nak matching dengan kulit kita.

sekarang, orang sudah berani bermain dengan warna! ko try je lah senah, kata pengantin kan, confirm cantik lah!

dan bila tengok gambar sedara mara kahwin, sana sini merah! hai, marah lak acik! ambil tema aku kan. haha sapa suruh kahwin lambat.

jadinya, aku jadi tawar hati kt merah. goodbye merah. [setakat ini. bear in mind, aku ni sedikit kap lam ya nga]

dan aku memikirkan hendak memilih tema magenta. wahhhh...asmida, eena & fara...magenta beb!

ikut scheme dia, camni lah roman nya magenta tu. ala ala purple + pink.


haaa, macam ni. cantik bukan???


tu haaa nampak dak? bunga purple ada, pink pun ada. jadinya magenta. careeee tak???


ni contoh wedding theme with magenta. hindu punya. hindu pun hindu lah. aku bagi contoh je.

tapi....sebenarnya, aku tak suka sangat bila kahwin aku nanti sarat dengan warna warna ni. kang orang tak nampak, mana pengantin??? mana langsir??? haaa gitu.

mungkin, aku akan gunakan dekorasi dewan dengan warna magenta, dan mungkin baju pengantin, aku memilih putih. eh, aku cakap mungkin ye mungkin. tak confirm lagi.

ni angan angan minah jenin je.

dan pastinya, kalau baju aku magenta, hiasan dewan kontra. mungkin putih. either 1 lah. tp kalau putih nampak pale pulak dewan tu kan. kalau baju putih takpe, kata kahwin. kahwin adalah suci. cecey.

dan pelamin, aku akan demand pelamin putih kalau baju aku magenta. aku tak mau, baju magenta, pelamin pun magenta. kang gambar tak cantik. serius wey, banyak aku tengok kalau pelamin sama warna dengan baju, gambar tak cantik!

pasal baju keluarga pulak, since magenta adalah combination pink & purple, mungkin belah aku warna pink, belah najib warna purple. tengoklah persetujuan bersama dulu. itu kalau aku pakai baju putih lah. tapi kalau pakai magenta, mungkin semua kena pakai baju baby pink. bukan shock pink! aku tak mau mereka pakai sama warna dengan pengantin.

okay tu je pasal theme. terima kasih kerana membaca walaupun takde gambar kucing! =)

2 comments:

Juz Call Me Sharz said...

comel2!! tapi striking...

meowwmania said...

nice!

baru ku tahu magenta tu comb. purple+pink, ingatkan magenta tu wane pich hehee..

bile nak tawin tuh wewiittt~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails